Máte vsazeno? Naplánujte si, jak s výhrou naložíte

Kanaďanka Sharon, výherkyně více než 180 milionů korun už devět let po výhře chodí do práce a žije od výplaty k výplatě. A to vy určitě nechcete. 
 

Přečtěte si také: Do obchodu jel pro psí pamlsky, odvezl si tiket s výhrou 226 milionů

I když jste možná zatím vysněnou částku nevyhráli, už teď si raději naplánujte, jak peníze využijete. Je celkem jedno, kolik vyhrajete, utratit za hlouposti se dá jakákoliv částka. Dokonce i víc než neuvěřitelných 180 milionů korun. Své o tom ví výherkyně 10,5 milionu kanadských dolarů Sharon Tirabassi. 

Začalo to jako neuvěřitelná jízda štěstěny. V loterii Lotto Super 7, což byla v Kanadě podobná loterie jako Sportka, trefila jackpot a do loterní společnosti si šla pro 10,5 milionu kanadských dolarů. 

Nejdřív měla pohádkový život v luxusu...

Koupila si obrovský dům, nádherná auta, pro oblečení neváhala jít přímo k vyhlášeným designerům, pořádala honosné večírky, vyrážela na exotické výlety. Část peněz rozdala rodině, část rozpůjčovala přátelům a známým, kteří jí většinou peníze nevrátili.  

„Nemyslela jsem si, že tak obrovská částka může tak rychle zmizet,“ posteskla si pětatřicetiletá výherkyně. Sharon si sice pravidelně účet kontrolovala, ale pořád na něm bylo tolik nul, že neměla pocit, že by se měla nějak stresovat. A to až do dne, kdy na účtu zbývalo jen tři čtvrtě milionu. „To byl okamžik, kdy jsem si řekla dost. Zábava musí skončit a je čas vrátit se do normálního života,“ popisuje Sharon. 

...a teď do práce jezdí na růžovém kole

Už po devíti letech od obrovské výhry žije od výplaty k výplatě, bydlí s rodinou v pronajatém domě a musela si najít práci na částečný úvazek, aby se zvládla postarat o sebe a svých šest dětí. V garáži jí sice stojí luxusní Caillac Escalade, potřebuje ale do servisu. A protože Sharon nemá na opravu peníze, jezdí do práce na růžovém kole.

„Děti učím, že peníze se získávají jedině prací. Taky je učím trpělivosti, že když chtějí peníze, musejí počkat do výplaty,“ vypráví výherkyně, která sama pochází z chudých poměrů. 

Velká jízda nemusí mít vždy šťastný konec. Pokud si ale dobře promyslíte, jak byste s královskou výhrou naložili, stejný osud jako Sharon vás určitě nečeká. 

Teď už zbývá jen vyhrát - co třeba ve Sportce, kterou si můžete vsadit i online na tomto odkazu? Držíme palce, ať to už při příštím slosování vyjde.

Přečtěte si také