Jezdí tryskáčem nebo žijí v teplých krajích. Co dělají největší loterní výherci? (II. díl)

Celkem dvacet výherců se potkalo při příležitosti oslavy dvaceti let britské Národní loterie. Setkání to bylo inspirativní i pro ně samotné a my jsme rádi, že se podělili o to, jak se jim po šťastných loterních trefách daří.

Přestěhovala se do teplých krajů

 
alex_dyer_600x400.jpg

Jméno: Alex Dyer (64)
Kdy vyhrál: 2003
Částka: 6 milionů liber (179 milionů korun)


Během let po výhře rozdala Alex společně s manželem téměř polovinu inkasované částky. Část dali rodině a přátelům, část rozdělili různým charitám. Samozřejmě si chtěli dopřát něco, co dřív nemohli, takže si koupili několik aut, luxusní dům a hodně cestovali do zahraničí.
 

Přečtěte si také: Rozjeli podnikání nebo cestují. Co dělají největší loterní výherci? (I. díl)

Alex bohužel před 7 lety zemřel manžel, tak se rozhodla jejich dům opustit a přestěhovat se do Španělska, kde si koupila nové nádherné sídlo.

„Naprosto miluji svůj španělský dům, navíc tady prší mnohem míň, než doma. Pěstuji si na zahradě vlastní ovoce a zeleninu a koupila jsem si tu koně. Můžu na něm jet na pláž, kdykoliv si vzpomenu,“ popisuje svůj nový život Alex.
 

Splnil si sen o luxusních auťácích

 
dean_allen_600x400.jpg

Jméno: Dean Allen (45)
Kdy vyhrál: 2000
Částka: 14 milionů liber (417 milionů korun)


Předtím, než vyhrál, Dean pracoval jako tiskař a jezdil ve Fordu Fiesta. Protože jsou jeho celoživotním největším koníčkem auta, byl jeho první nákup po výhře vlastně docela předvídatelný. Fiestu vyměnil za Porsche.

Dean si po pár letech si vzal svou tehdejší přítelkyni a společně vychovávají dvě děti v luxusním pětipokojovém domě. Kromě obytných místností je tu ale také velká garáž, kde má výherce například Ferrari 550, Porsche GT3, Bentley GT Speed, Audi RS4 a Range Rover Evoque.

Mladá rodina si taky pravidelně užívá luxusní prázdniny, ale v žádném případě nemyslí jen na sebe. Manželé pomáhají tam, kam je srdce táhne. Podpořili zvláštní péči pro novorozence a příspěvky věnovali různým nemocnicím.

„Díky výhře v loterii jsem letěl soukromým tryskáčem po Florida Keys, závodil jsem s Porsche ve Finsku, skákal jsem z padáku v Devonu. Co mi ale dělá opravdu radost, je pocit, že mohu pomoct své rodině a podpořit dobročinné projekty, které jsou mi blízké,“ vypráví spokojený Dean.
 

Díky loterii podniká a skupuje nemovitosti

 
deana_Sampson_600x400.jpg

Jméno: Deana Sampson (57)
Kdy vyhrála: 1996
Částka: 5,5 milionu liber (164 milionů korun)


Dřív pracovala jako kadeřnice, která za svými zákazníky dojížděla. S manželem a dvěma dětmi doslova přežívali, protože peněz nebylo nazbyt. Po výhře se Deana proměnila v tvrdou podnikatelku, která investovala do spodního prádla, baru, restaurací a k tomu má celé portfolio nemovitostí včetně domu na Floridě.

„Výhra v loterii obrátila můj život vzhůru nohama. Byla jsem od začátku docela skromná a bylo mi jasné, že peníze pro nás musejí pracovat, aby z nich celá rodina dokázala těžit. Podařilo se mi dobře investovat a teď je ze mě vlastně taková byznyslady,“ potutelně se u vyprávění usmívá Deana.
 

Na dovolenou létají tryskáčem

 
brian_caswell_600x400.jpg

Jméno: Brian Caswell (84)
Kdy vyhrál: 2009
Částka: 25 milionů liber (745 milionů korun)


Inženýr Brian byl v době své výhry už v důchodu a měl hned o investicích docela jasno. S manželkou zaplatili domy svým dvěma dcerám a splatili hypotéky dalším členům rodiny. Výhru si pak užívali hlavně s rodinou Objednali si například soukromý tryskáč a vzali všechny na dovolenou na Mallorcu. Dopravní prostředek se jim tak zalíbil, že si ho objednali ještě jednou a letěli na vánoce do Laponska.

„Výhra nás jako rodinu absolutně semkla, můžeme trávit společně spoustu času, což je prostě báječné. Ten pocit, že zajistíte celou rodinu a navíc můžete pomáhat svému okolí… to se zkrátka nedá slovy ani popsat,“ uzavírá svůj příběh Brian.

Rozmanitost, s jakou se s loterní milionáři výhrami vypořádali, je opravdu zajímavá. A vy už víte, co podniknete, až se štěstí unaví a sedne si na váš tiket Sportky? Klikněte si pro něj na tento odkaz.

Autoři fotografie: National Lottery, Wikipedia

Přečtěte si také