Jaké to je trefit balík v loterii? Tohle vám výherci radši neřeknou (II. díl)
Bezstarostné dny, žádné finanční problémy, spokojená rodina a možnost koupit si vše, co potřebujete a po čem vaše srdce zatouží. Přesně takhle si spousta lidí představuje život po výhře v loterii. Přestože se to může stát skutečností, jsou věci, které mohou hodit výhercům klacky pod nohy.

Přečtěte si také: Život po výhře v loterii: Co vám většina výherců raději neřekne? (I. díl)


O tom, že výhra v loterii nemusí být tak úplně sladká, jsme vám něco málo prozradili už v minulém díle. Ne vždy za to ale mohou jiní lidé nebo impulzivní nákupy. Jaké další věci se mohou vkrást do vámi vysněného loterijního života?
 

6. Peníze mění charakter

Nemusí se to stát každému, přesto existují lidé, na něž má větší finanční obnos neblahý vliv. Hlavně ve chvíli, kdy k němu přijdou přes noc. Někteří zkrátka neunesou náhlý tlak a změny, které jim peníze do života vnesou, a často končívají v náruči alkoholu, kasín a střádání zbytečných věcí.
 

7. Když je mnoho málo

Lidská mysl má tendenci vnímat věci zkresleně. Nezřídka se stane, že si člověk s desítkami milionů připadá oproti ostatním výhercům jako chudý žebrák. Jiný naopak může nabýt dojmu, že jeho výherní částka je tak obrovská, že mu vydrží na několik životů, zatímco ve skutečnosti své konto během pár let úplně vyždíme.
 

8. Příliš velká dobrosrdečnost

Ať už se chystáte přispět na charitu, obdarovat rodinu nebo pomoct svým známým, neberte si za vzor výherce, kteří všechno v mžiku rozdají. Kvůli snaze udělat radost ostatním pak vlastně ani nevědí, kde jejich peníze skončily.
 

9. Pro někoho stále chudí

Spousta výherců se těší na to, že jim získané peníze strhnou nálepku chudých a přivedou je do světa těch největších zbohatlíků i mezi vyvolené milionáře. Pravdou ale je, že mnozí boháči se na loterní výherce dívají skrz prsty a vyhrané peníze nepovažují za ničím zasloužené.
 

10. Peníze nejsou zárukou štěstí

Může se to zdát jako klišé, ale žádná suma světa nikomu nezaručí štěstí. Peníze samozřejmě mohou zlepšit tíživou finanční situaci, přinést úlevu a umožnit lidem, aby si koupili věci, které jim skutečně udělají radost. Někteří však mají tendenci k nim upínat veškeré své štěstí, a to se obvykle nevyplácí.
 

Bonus: Výhrou sázení nekončí

Nezáleží na tom, kolik peněz jim loterie přinese, většina výherců se sázením nepřestává. Jakmile totiž jednou okusí přízeň štěsteny, jen těžko odolají pokušení ji znovu a znovu zkoušet.

A vyzkoušet, jestli se zadaří i vám, můžete dneska i vy. Ve Sportce se už večer bude hrát o krásných 87,8 milionu korun. Zajistěte si svoji vstupenku do slosování o desítky milionů na tomto odkazu

Přečtěte si také