Jak nacpat nákup do sporťáku? Loterní milionáři prozradili, jaké mají starosti

Za jak dlouho si zvyknete na to, že jste se stali multimilionáři? Čeká vás s penězi životní zkouška a čemu všemu musíte pak čelit? Zástupci oterie EuroMillions se zeptali výherců velkých jackpotů. Exkluzivní výsledky tohoto průzkumu vám přinášíme. 

Přečtěte si také: Šedesátník z Ústecka si díky milionům ze Sportky začne užívat života


Aby vůbec mělo smysl takový průzkum dělat, nechali zástupci loterie výherce k penězům nejdřív přičichnout a zvyknout si na status multimilionářů. Když se pak naučili žít v luxusu, zeptali se jich na nové výzvy a „hezké problémy“, které jim bohatství způsobilo.
 

Mezi nejčastější odpovědi patřilo například:

Jak nacpat velký nákup do kufru sportovního auta?
Jak zabalit do balicího papíru nové auto pro partnera/ku?
Jak zvládnout trapné okamžiky alá Pretty Woman v luxusních obchodech?


Někteří výherci dokonce mluvili o opravdu vtipných momentech, jeden pán například přiznal, že ho taxikář nechtěl odvézt domů, protože to bylo poměrně daleko a bál se, že by se mohlo jednat o podivnou loupež. Zkrátka nevěřil, že by si někdo na takovou dálku zaplatil taxi.

Jiný výherce si zase nemohl zvyknout na oslovení „Sire“. Nejčastěji zmiňovaným problémem bylo parkování dvoudvéřových sportovních aut. Oni mají totiž mnohem delší dveře, takže pokud zaparkujete mezi auta natěsno, může se vám stát, že pak nevystoupíte. A výherce velmi záhy zjistili, že se zkrátka do běžně vyznačeného parkovacího místa nevejdou. Napadlo by vás něco takového?
 

Tři čtvrtiny výherců se do půl roku přestěhovaly do velkých domů

Vybrat si takové panství, to je těžké rozhodování. Pak je třeba si dům snů zařídit podle svých představ. V průzkumu výherci často zmiňovali lapálie s nábytkem a výběrem i realizací povrchů na zem. No, nezdá se to, ale jsou to opravdu starosti.

Loterní multimilionáři uvedli, že zpočátku hodili na zem starý koberec a doma měli obyčejný skládací nábytek. A to poměrně dlouho, takže jestli jste čekali, že se nastěhovali do nádherně zařízených domů, tak se pletete. I bohatí lidé musejí na svůj extra krásný nábytek na míru počkat několik týdnů.

Pár výherců taky dost zaskočilo, kolik potřebují speciálního nářadí a kolik traktorů musí udržovat jejich obrovitánské zahrady.
 

Do helikoptéry se jim nevešel nákup. Kdo by byl řekl, že má tak malý kufr!

Sharon a Nigel, kteřá vyhráli v přepočtu 377 milionů korun, si vyrazili do nákupního centra v Manchesteru luxusní helikoptérou. Ovšem ten okamžik, kdy zjistili, že se jim nákupy do helikoptéry nevejdou, si budou pamatovat navždy.

Tři čtvrtě hodiny se pokoušeli luxusní nákup naložit, bohužel marně. Nakonec si museli stejně zavolat řidiče, aby jim tašky domů odvezl limuzínou.

„Kdo by to byl řekl, jak má helikoptéra malý kufr. Nigel tam dokonce ani nenacpe své golfové hole. Ono se to nezdá, ale cestování v helikoptéře je takové trochu natěsno. Tenhle zážitek byl opravdu úsměvný a myslím, že příště raději pojedeme naším Bentley,“ dodává Sharon. Podívejte se na video, jak takové multimilionářské „problémové“ nákupy probíhají.
 

Průzkum proběhl mezi 4 250 loterními milionáři a Andy Carterová, která pracuje, jako poradkyně výherců, k němu dodává: „Ukázalo se, že výhercům trvá šest až devět měsíců, než se adaptují na nový životní styl. Nejdřív se musejí s novou situací srovnat psychicky, pak taky podniknout pár důležitých praktických kroků a peníze si dobře uložit či investovat. Až potom se mohou plně ponořit do nového života a začít relaxovat. Nicméně problém s komplikovanou rezervací soukromého tryskáče nebo půl oční čekání na speciální superauto, to jsou problémy, které by chtěl zažít asi každý.“

Také byste se chtěli trápit tím, že je váš luxusní sporťák na parkovací místo u obchoďáku moc velký? Ve Sportce můžete dnes večer vyhrát 68,7 milionů korun, a tak jsme si jisti, že by vám i na pořádné nákupní hýření zbylo.

Zajistěte si svůj tiket do slosování během pár kliknutí na tomto odkazu.

Přečtěte si také