Jak na sázení Sportky
Sportka je nejoblíbenější hrou Sazky, v níž se hraje o milionové výhry. Pokud nevíte, jak si Sportku vsadit, přečtěte si následující návod.Ve hře Sportka sázíte 6 čísel ze 49. Cílem je tipnout co nejvíce čísel identických s těmi, která jsou tažena. Losujeme 2 tahy, v každém vždy 6 čísel plus číslo dodatkové. Hra má navíc doplňkovou hru Šance.

Jak si vsadit Sportku

Ve hře tipujete buď vlastní čísla, nebo můžete zvolit náhodný tip, kdy za vás čísla vybírá počítač. Sázku je vždy potřeba podat a zaplatit na terminálu Sazky. Obsluha terminálu vám vydá potvrzenku, která je jediným platným dokladem pro případnou výhru, proto doporučujeme potvrzenku ihned na zadní straně podepsat.

Kdy se Sportka losuje

Losuje se ve středu a v neděli, mimořádně také v pátek (1× měsíčně).

Výhry ve Sportce

Vyhráváte už od 3 správně tipnutých čísel. Hra má celkem 5 výherních pořadí podle počtu uhádnutých čísel. Výhry se liší pro každé pořadí a jejich přesná výše je různá v každém losování (odvozuje se od výše vkladů a počtu výherců).

Počet sloupců a cena hry Sportky

Ve Sportce sázíte 1 až 10 sloupečků, každý sloupeček = 1 sázka. Cena jednoho sloupečku je 20 Kč.

Jak ve Sportce hrát o bonus – Superjackpot

Superjackpot = Jackpot + Bonus. Ve hře o Bonus jste se vsazenou plnou sázenkou (10 sloupců) a se hrou Šance. Superjackpot je váš, pokud vyhrajete 1. pořadí + máte shodné koncové číslo Šance.

Doplňková hra Šance

Hra Šance může zvýšit vaši výhru a je druhou podmínkou pro výhru Superjackpotu. Výše výher v Šanci je pevně daná podle výherního pořadí. Losuje se vždy 1× při každém losování Sportky. Cena Šance je 20 Kč a ve hře je sériové číslo vaší sázenky.

Jak ve Sportce poznám výhru

Tažená čísla si můžete již v den losování zkontrolovat na www.sazka.cz či v mobilní aplikaci Sazky, díky které si můžete tiket naskenovat a hned víte jak vaše sázka dopadla. Výhru vám (od 2:15 následujícího dne) potvrdí kontrola na terminálu ve sběrnách Sazky.

Přečtěte si také