Gratulujeme! Sázející ze středních Čech trefil včera ve Sportce 94 milionů

O výhře v loterii sní téměř každý. Co byste ale dělali v případě, že byste trefili rovnou 94 482 333 Kč? Přesně taková otázka teď nejspíš dělá obří radost sázejícímu, který si zakoupil tiket ve středních Čechách. Aby do obchodu nemusel chodit několikrát do týdne, předplatil si rovnou čtyři slosování v řadě, a tak za něj zaplatil 880 Kč.

Přečtěte si také: Výherce 192 milionů se přihlásil. Peníze chce věnovat na ochranu zvířat


Muž nebo žena si navíc dali tu práci, že všech deset sloupečků vyplnili vlastními čísly. Desítky milionů pak přinesl čtvrtý sloupec, kde bylo zaškrtnuto 5, 26, 27, 28, 32 a 45.
 

Šance zajistila desítky milionů

Už samotná dobře zvolená kombinace šesti čísel by pár milionů vydělala. Protože se ale shodovalo i poslední číslo Šance, šlo o jasný signál, že Superjackpot zase dlouho nebude atakovat hranici 100 milionů. Celková výhra pak přesáhla oněch 94 milionů.

Radost z rekordní sumy, o kterou je teď Sportka kratší, ale nemá jen středočeský výherce. Špunty od šampaňského totiž zcela jistě začaly včera večer létat i na ministerstvu financí. Kvůli patnáctiprocentní dani, kterou musí všichni, kdo od začátku roku trefí aspoň milion korun, odevzdat státu, přijde výherce o víc než 14 milionů korun.

V letošním roce hry společnosti Sazka vytvořily už 95 milionářů. Ti si rozdělili celkem 863 777 775 Kč. A kolik zaplatili státu? Bylo to bez pár drobných 130 milionů korun.
 

Sazka oslavila 3 000 loterních milionářů

Není to tak dlouho, co jsme psali o tom, že Sazka oslavila překročení hranice 3 000 loterních milionářů. Zatím nejvyšší výhra, která ve Sportce kdy padla, je datovaná rokem 2013. Manželé z Chrudimska tehdy získali 400 milionů korun.

Za tu vůbec nejvyšší výhru, kterou kdy nějaký Čech získal, ale může loterie Eurojackpot. Sázející z Pardubického kraje v roce 2015 vybral čísla natolik dobře, že se mu evropská loterie odměnila částkou 2,466 miliardy korun.
 

Páteční Eurojackpot: stovky milionů a Tesla k tomu

Tolik peněz teď v Eurojackpotu není, my jsme si ale jisti, že byste se ani za 262 milionů, které se nastřádaly v jackpotu, nezlobili. V pátek se navíc bude hrát Český pátek, mimořádka, určená pouze pro české sázející. A cena je opět víc než lákavá: jeden majitel plného tiketu včetně Extra 6 bude už brzy jezdit luxusní Teslou X.

Klikněte si pro vstupenku do slosování Eurojackjpotu na tento odkaz.

Přečtěte si také