Geniální nápady na zbohatnutí přicházejí do 40 let

Většina z úspěšných miliardářů začínala podnikat někde v garáži, pak dostala skvělý nápad a šla si za ním. Ti, kteří zbohatli svou prací, jsou fascinujícím zdrojem inspirace. Co ale stojí za jejich úspěchem? 

Přečtěte si také: Sedminásobný výherce loterie má 3 rady, jak vyhrát


Obdivujete příběhy slavných podnikatelů, kteří vymysleli něco přelomového, a říkáte si, jaké obrovské štěstí měli? Není to jen o štěstí, velkou roli v jejich životech hrála spousta faktorů. Věk, vzdělání, předchozí zkušenosti a samozřejmě touha být nejlepší či obrovská pracovitost.
 

Analýza studovala 1 300 miliardářů

Do světa bohatých a hlavně úspěšných se rozhodla ponořit studie dvou finančních institucí. Účetní společnost PwC a investiční banka UBS analyzovaly třináct stovek světových miliardářů. Protože taková analýza není snadná věc, zkoumalo se nejen jejich podnikání, ale třicet z nich bylo také pozváno na osobní interview.

Pokud vám ještě nebylo třicet, vaše šance na přelomový nápad je obrovská. Celkem 23 % úspěšných miliardářů začalo podnikat už před třicítkou. Většinou z obýváku nebo z garáže, ale alespoň začali a čas hrál v jejich prospěch. Jestli vám je spíš ke čtyřicítce, vaše šance jsou statisticky stále slibné. Do čtyřicátých narozenin rozjelo svůj byznys 68 % pohádkově bohatých podnikatelů.
 

Jen 18 % boháčů má vysokou školu

Jestli nemáte zrovna vystudovanou vysokou školu, vaše statistická pravděpodobnost, že se stanete miliardářem, se nijak nesnižuje, jen 18 % z nich ji totiž má. Vzdělání je sice důležité, ale jak je vidět, pro světové nápady není to vysokoškolské nijak nezbytné.

Možná teď sedíte v kanceláři nějaké velké korporace a vůbec si neumíte představit, že byste odešli a postavili se na vlastní nohy. Ani ten geniální nápad stále nepřichází? Nevěště hlavu a uvědomte si, že právě teď sbíráte cenné zkušenosti.
 

Práce pro velké firmy pomůže s vlastním podnikáním

Jednou třeba budete muset svůj podnik řídit a oceníte, že víte, jak to chodí, a nenecháte se od svých spolupracovníků důvěřivě napálit. Téměř polovina miliardářských podnikatelů dříve pracovala ve velkých společnostech, než rozjela svůj vlastní nápad, díky kterému se jim podařilo vybudovat vlastní impérium.

Samozřejmě ne každému se taková věc podaří, navíc ne každý chce zasvětit celý svůj život podnikání. A to je jaksi důležitou podmínkou k úspěchu. Ať patříte do skupiny urputných pracantů, nebo máte hodně zájmů, kterých se nechcete vzdát, zkusit můžete poškádlit štěstí v loterii.

Pokud si myslíte na miliardy, vsaďte si Eurojackpot a třeba zrovna vy získáte finanční polštář, který bude vašim lístkem ke svobodě. Svůj tiket, který vám může změnit život, pořídíte na pár kliknutí z pohodlí svého gauče na tomto odkazu.

Autor fotografie: Austin Distel, Unsplash

Přečtěte si také