Gates, J-Lo nebo Beyoncé. Podívejte se na nejdražší domy celebrit

Bylo by bláhové se domnívat, že bohatí a slavní mají jeden dům, mají nemovitostí samozřejmě mnoho. Vždycky ale mají jednu nejdražší a na ty mi se zaměříme. 

Rapperův dům za miliardu

Kdo: P. Diddy
Cena domu: 39 milionů dolarů (899 milionů korun)

 
P-Diddy_600x400.jpg

Je rapper, producent a zkrátka velmi slavný a bohatý muž. Domy má napříč Spojenými státy, ale ten v Kalifornii je mimořádný. Snad jen proto, že stál nejvíc peněz - 39 milionů dolarů, což je necelých 900 milionů korun. Nakonec vlastně nic, co by si výherce Eurojackpotu nemohl dovolit.
 

Přečtěte si také: Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard


Diddy v něm má kino se sálem pro 35 lidí, vlastní vinotéku a sklípek, salón krásy a místnost na masáže. Co je ale kromě luxusu, který se dá očekávat, zvláštní, že má podvodní tunel, který propojuje bazén a nedalekou jeskyni. Jestli má v plánu se tam schovat před zloději nebo tam utíká před svými 17 000 metry čtverečními prostoru, těžko říct.
 

Ráj pro děti za stovky milionů

Kdo: Jennifer Lopez
Cena: 40 milionů dolarů (922 milionů korun)

 
Jennifer-Lopez-600x400.jpg

Jeden z jejich domů jí evidentně přirostl k srdci. Rodinné království vytvořila v nemovitosti postavené v roce 1940, která má třináct koupelen, sedm ložnic, samozřejmě zahradu, kurty a místo pro dětské hrátky.

Jak je vidět, místo tenisu teď její dvě děti fandí skákacím hradům, tak proč nemít nějaký doma. V pořizovací ceně domu, která je 28 milionů dolarů (645 milionů korun) se to už ztratí. Dnes by ho J LO dokázala prodat i za 40 milionů, v přepočtu 922 milionů korun. Tady se ukazuje, že investice i do takhle luxusní nemovitosti v Bel Air není vůbec od věci.
 

Recept na zhodnocení úspor

Kdo: Kim Kardashian a Kanye West
Cena: 60 milionů dolarů (1,4 miliardy korun)

 
kardashian_600x400.jpg

Před pěti lety sídlo koupili za 20 milionů dolarů (461 milionů korun), 95 % domu prošlo pod jejich taktovkou rekonstrukcí, čímž cena vyšplhala na 60 milionů, to znamená 1,4 miliardy korun. Přestavba domu trvala celkem pět let, jak je vidět, ani když máte neomezené množství peněz, některé věci zkrátka neurychlíte.

V domě mají dvě kuchyně, místnost pro boty, kde se ukrývá mimo jiné kolekce tenisek. Spíš asi větší kolekce o velikosti obchodu. Součástí je i basketbalové hřiště a vinice.
 

4 bazény i vlastní studio

Kdo: Beyoncé a Jay Z
Cena: 88 milionů dolarů (2 miliardy korun)

 
beyoncejayz_belair_600x400.jpg

Tenhle dům je jejich nejextravagantnějším. Najdete ho v kalifornském Bel Air v těsném sousedství řady celebrit. Celkem má pozemek 30 tisíc čtverečních metrů, osm ložnic, jedenáct koupelen, čtyři bazény a patnáct krytých parkovacích míst, posilovnu a hřiště na basketbal. Oba mohou trávit volný čas v nahrávacím studiu, které nechybí. Výhled na město je famózní a je celkem jedno, ke kterému z bazénů se zrovna natáhnete. Cenovku má tento dům 88 milionů dolarů – přes 2 miliardy korun. Tohle je docela oříšek i pro pár zaměstnanců, aby udrželi takový palác čistý a bazénky s průhlednou vodou.
 

Království skutečného pracháče

Kdo: Bill Gates
Cena: 127 milionů dolarů (2,9 miliardy korun)

 
Bill-Gates_600x400.jpg

Tohle je třešinka na dortu slavných domů. Bill Gates velikostí svého sídla nemůže asi nikoho překvapit. Koupil si ho už v roce 1988 za 2 miliony dolarů, ale poněkud do něj zainvestoval. Teď žije v 66 tisících metrech čtverečních v hodnotě 127 milionů, to znamená 2,9 miliardy korun.

Najdete zde sedm ložnic, čtyřiadvacet koupelen, šest kuchyní, posilovnu, vnitřní a venkovní bazén, kino a přírodní jezírko, kde žijí lososi. Nedávno předělal jednu místnost na trampolínovou. Co je ale zajímavé, že každý host dostane mikročip, který dokáže identifikovat, kde zrovna je. Protože uznejte sami, tady se ztratit, to není nic příjemného.

Asi se s námi shodnete, že dům se šesti kuchyněmi je spíš pro pláč než k užitku. Domek se zahradou a bazénem, kde by měl vlastní pokoj každý člen vaší rodiny, by vám ale jistě přišel vhod. Na něj a ještě na mnohem víc můžete mít v případě, že zítra trefíte Eurojackpot. Hraje se v něm o 2,081 miliardy korun. Vsaďte si online na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Wikipedia, The Richest, Google Maps.

Přečtěte si také