Dinosauři nebo zombie. Mobilní hry, které vás jako Pokémon Go! rozhýbou

Když v roce 2016 zaútočil na obchody s aplikacemi titul Pokémon Go!, strhlo se doslova šílenství. A nemluvíme tu jenom o Japonsku, i u nás jste od té doby začali potkávat mladé i staré, co neodtrhnou oči od displeje telefonu, na kterém prapodivně šmrdlají prsty. 

Přečtěte si také: 3 mobilní aplikace, které vás i doma udrží ve formě


Z Pokémon Go! se stal hit i díky tomu, že skvěle využívá rozšířenou realitu a nutí hráče vyrazit do ulic. Takových her je ale v současnosti dostupných už mnohem víc, takže pokud vás nezajímají asijské animované figurky, je z čeho vybírat. Třeba se podívat jak to sluší dinosaurovi u vás v parku, zabojovat si s neživými na motivy seriálového hitu Živí mrtví anebo vyzkoušet starý dobrý geocaching.
 

Geocaching


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,4 *


Potkáváte občas rodiny nebo skupinky kamarádů, kteří lezou do na první pohled nedostupných křovin, podrobně zkoumají sloupy veřejného osvětlení anebo strkají prsty do skulin mezi cihlami či kostkami? Pak věřte, že nejspíš právě hledají kešky, tedy provozují geocaching. Mobilní aplikace Geocaching je jako dělaná pro celou rodinu. Až si ji stáhnete a zapnete, zjistíte, že je kolem vás svět, o kterém jste dosud nevěděli.
 

Stáhněte si aplikaci Geocaching


Na mapě uvidíte přesné souřadnice tisíců drobných pokladů (tedy kešek), ukrytých v malých nebo trochu větších krabičkách, a to na nejroztodivnějších místech. V aplikaci najdete nejen návod, jak se k nim dostat, ale také indicie, jak je najít. Kešky lze ale také filtrovat podle vzdálenosti, náročnosti i celé řady dalších atributů. A až svůj poklad najdete, pochlubit se můžete komunitě s miliony členů po celém světě.
 

Jurassic World Alive


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,3 *


Jurský park dua Michael Crichton, který se postaral o knižní bestseller, a Stevena Spielberga, který dinosaury převedl na filmové plátno, je tu už od devadesátých let. Příběh se odehrává na ostrově Isla Nublar nedaleko Kostariky a pracuje se vzestupem genetického inženýrství, které se tak trochu zvrtlo.
 

Klikněte pro stažení Jurského parku pro mobily


Ve hře Jurassic World Alive se na ostrov Nublar sice nepodíváte, dinosaury si ale užijete všude kolem vás. Hra opět funguje na podobném principu jako pokémoni, obludy tak můžete v reálném světě chytat a sbíráte také DNA, díky níž monstrům přidáváte sílu i energii. Nechybí ale ani boje jak proti přátelům, tak i protihráčům z celého světa, tak možnost vytvářet unikátní dinosaury v laboratoři nebo sbírat odměny.
 

Walking Dead: Our World


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,2 *


I poslední herní hit, při kterém se můžete také pořádně zapotit, jste mohli původně shlédnout na obrazovkách. Inspirací tu byl hororový post-apo seriál Živí mrtví, který si odbyl už neuvěřitelnou desátou řadu. Do zombie apokalypsy se dostanete i v mobilní hře, která je v podstatě střílečkou z pohledu první osoby.
 

Stahujte Walking Dead: Our World


Abyste přežili, je třeba nejen dobrý postřeh, hlavně ale dobrá výbava a také spolehlivá parta dalších sniperů po boku. Chránit totiž nebudete jen svůj dům nebo zahradu, v ohrožení je celá planeta. Kromě toho se tu potkáte se svými oblíbenými postavami ze seriálu, budete zachraňovat přeživší, stavět pevnosti nebo bojovat proti týmům z druhého konce planety.
 

Nahánějte dinosaury nebo příšery, přestaňte myslet na spotřebu dat

Hry, využívající rozšířené reality, jsou jak dělané pro to, abyste s nimi vyrazili do ulic. A protože využívají reálné kulisy měst, je jasné, že jsou k jejich hraní zapotřebí také mobilní data. Jestli se už nikdy nechcete bát, že vám dojdou nebo že vám za ně operátor naúčtuje horentní sumy, přejděte k SAZKAmobilu.

S předplacenkou získáte volání od 0,40 Kč, 1 GB dat od 26 Kč a navíc lze dobíjet už od 100 Kč. A pokud si novou SIM kartu objednáte do konce ledna online nebo přes naši zákaznickou linku, čeká na vás celá řada bonusů. Za kartu jednak zaplatíte jen 75 Kč, za tuto cenu ale budete mít k dispozici úvodní kredit ve výši 150 Kč a nebudete platit ani za poštovné, je zdarma. Navíc při prvním využití Odměny za dobití Internet zdarma dostanete dvojnásobný objem dat, čili 2 GB.
 

Klikněte a objednejte si novou SIM kartu SAZKAmobilu


A ještě jedna skvělá zpráva - SAZKAmobil jako jeden z mála virtuálních operátorů neomezuje rychlost LTE, tudíž si můžete vychutnat jak třeba hry s rozšířenou realitou, tak i filmy a seriály rychlostí až 150 Mb/s.

Všechny výhody SAZKAmobilu najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také