Díky loterii mají lepší život i lidé, kteří nesázejí

Dnes se Darren stará hned o dva městské parky, a to díky nadaci, kterou sponzoruje britská loterijní společnost National Lottery. Právě ta totiž poskytla peníze na jeho vyškolení.

Přečtěte si také: Harvard nebo olympiáda. I takové projekty financovala loterie

Ale popořádku. Darren pracoval sedm let jako správce veřejné sportovní haly. Ne proto, že by měl vztah ke sportu a s láskou sledoval rugby, které se tam hrálo. Měl prostě rád park, ve kterém hala stála. 

„Hoblingwell je mým domovem už od doby, co jsme byli s kamarády dětmi. O prázdninách jsme tu byli denně, hráli fotbal a samozřejmě dělali i různé klukoviny,“ vzpomíná na své dětství Darren. 

Protože chtěl atmosféru v této rekreační oblasti zlepšit, začal v něm dobrovolničit. Pořádal akce na Velikonoce, na Halloween. Brzy se stal doslova jeho tváří a bojovníkem za jeho hezčí podobu, znali ho všichni v okolí.

Pak ale přišel o práci v hale a bylo mu jasné, že jako dobrovolník rodinu neuživí. Pořádání akcí v parku ho bavilo natolik, že si chtěl udělat kurz na event manažera. Ten stál ale přes tři tisíce liber, v přepočtu skoro devadesát tisíc korun. A tyto peníze Brit neměl.
 

darren_600x500.jpg


Jeho nasazení ale nezůstalo bez povšimnutí. Zanedlouho dostal mail od nadace Wildlife Trust s pozvánkou na výběrové řízení do projektu, který by ho zaškolil. Darren uspěl a mohl se tak pustit do kurzu, který ho mimo jiné naučil, jak se chovat v přírodě a zlepšil jeho manažerské schopnosti. 

Hned pět dní po dokončení kurzu začal pracovat. Měl na starosti skupinu nezaměstnaných lidí, kteří pod jeho vedením zlepšovali prostředí ve svém oblíbeném městském parku. Ty má Darren na starosti dnes už dva. 

„Za posledních sedm let jsem se toho tolik naučil. Za to vděčím nadaci. Ale v první řadě bych chtěl poděkovat hlavně všem lidem, kteří kupují losy a sázejí. Díky vám nadace funguje a i vaše peníze pomáhají měnit život lidí, jako jsem já,“ říká Darren.

Na dobré věci přispívá i společnost Sazka, jde například o projekt Sazka Olympijský víceboj, který rozhýbává děti na základních školách. Proto se vyplatí úplně každá sázka. Vyzkoušejte třeba novinku Rychlé kačky, kde se každou minutu hraje o 2 miliony korun. Vsadit si navíc můžete online na tomto odkazu.  

Autor fotografií: Heritage Lottery

Přečtěte si také