Děti za všechny peníze: Nejdražší hračky světa (I. díl)

Modely autíček, plyšoví medvídci nebo třeba domeček pro panenky za několik milionů? Ano, jen je nekoupíte v běžném hračkářství, a také je nejspíš nesvěříte svým dětem. Zato mohou být docela zajímavou investicí. 

Domeček pro panenky


Cena: 210 milionů korun

Kdepak obyčejný domeček, náročné panenky potřebují pořádný hrad! A za tento byste koupili rovnou celou ulici skutečných domů.
 

Přečtěte si také: Radovali se z výhry 360 tisíc. Z částky, kterou skutečně vyhráli, dostali málem infarkt


Na jeho tvorbě pracovali tesaři, zlatníci, stříbrníci, skláři a další řemeslníci celých třináct let. Ke konci roku 2015 byl poprvé představen široké veřejnosti v obchodním domě na Manhattanu. Nechybí mu plně vybavená kuchyň, minibar, několik teras, ložnic a koupelen.
 

Robotická figurka


Cena: 125 milionů korun

Jeden metr vysoká postavička představuje ptáčníka, chlapce, který loví ptáky. Hrát si s ní by ale byla škoda – jde o unikátní dílo, jehož autorem je talentovaný francouzský výrobce Christian Billy, který vyrábí jedinečné mechanické hračky schopné pohybu bez jakéhokoli vnějšího pohybu. Robotického ptáčníka tvoří 2 340 naleštěných ocelových součástek a jeho výroba zabrala více než patnáct tisíc hodin.
 

Model vozu Lamborghini


Cena: 96 milionů korun

Možná se budete divit, ale model vozu Lamborghini stojí dvanáctinásobek ceny své skutečné předlohy. Nápad zhotovit miniaturu oblíbených sporťáků dostal německý inženýr Robert Gülpen, který se výrobou vozů s astronomickými cenovkami zabývá už řadu let. Pro zhotovení tohoto modelu použil čtyři materiály – platinu, uhlíková vlákna, zlato a diamanty. Práce mu zabrala přes pět set hodin.
 

Medvídek Louis Vuitton


Cena: 45 milionů korun

Méďa byl vyroben v roce 2000 německým prodejcem hraček Steiff ve spolupráci s firmou Louis Vuitton. Ještě v témže roce ho korejský byznysman Jessie Kim na aukci v Monaku vydražil za neuvěřitelných 45 milionů korun. Tím se stal nejdražším plyšovým medvědem na světě, což dokládá i Guinnessova kniha rekordů. Je ušit z pravé srsti, doplňky jsou ze zlata, navíc je vybaven designovými zavazadly.
 

Rubikova kostka


Cena 30 milionů korun

Nejpopulárnější hlavolam dostal od firmy Diamond Cutters International trochu jiný kabát. Při výrobě nejdražší Rubikovy kostky na světě bylo použito celkem 185 karátů drahých kamenů, především diamantů – safírů, ametystů a rubínů. Rámy pro tyto luxusní výplně tvoří 18karátové zlato.
 

Získejte 162,6 milionu nejen na hračky pro děti

Co byste koupili svým dětem, kdybyste vyhráli v loterii? Třeba taková Sportka by vám už zítra přihrála opravdu slušné kapesné nejen na dárky pro vaše děti. Při páteční mimořádce se bude hrát o 162,6 milionu korun a k tomu jeden sázející získá ještě Jarní prémii v podobě poukazu na rovný 1 milion korun do Hornbachu.

Ke hře o Jarní prémii je zapotřebí plný tiket včetně doplňkovky Šance, klikněte si pro něj na tento odkaz.

Autoři fotografií: iStock Photo, LuxuryGURU, cs.a-gems.com.

Přečtěte si také