Dědictví pro potomky nebo luxusní značky. 7 věcí, za které bohatí nikdy neutrácejí

Bohatí lidé většinou otočí každou korunu třikrát, než ji utratí. Zřejmě i proto nechudnou. Podívejte se, za co by neutráceli, a inspirujte se. 

1. Impulzivní nákupy zbytečností

Vidíte za výlohou krásný svetr, navíc je zlevněný. Neodoláte a koupíte si ho, vždyť je to jen pár stovek. Jenže impulzivní nákupy se nasčítají a opravdu bohatí lidé je zkrátka nedělají.

Miliardář Warren Buffet říká: „Pokud si kupujete věci, které nepotřebujete, budete muset brzy prodat věci, které potřebujete.“ Ne, že by boháči nikdy nevyhodili ani korunu, ale než u pokladny naťukají svůj pin, několikrát to promyslí.

Ruku na srdce, kolik máte doma zbytečných svetrů?
 

2. Dědictví potomkům

Sníte o tom, že zanecháte hory peněz svým dětem a vnoučatům? Zkrátka nechcete, aby museli celý život spořit jako vy. Byť to zní zvláštně, miliardáři na dědictví tolik nemyslí.
 

Přečtěte si také: Dá se zvýšit pravděpodobnost výhry? Tady jsou 4 rady, jak na to

Jedni z nejbohatších mužů světa Bill Gates a Mark Zuckerberg kupříkladu chtějí, aby si jejich děti  našly vlastní cestu a nespoléhaly se na to, co od nich dostanou. Miliardáři raději část svých peněz dávají potřebným a spolupracují s různými charitami.
 

3.  Luxusní značky

Milionáři si mohou dovolit nakupovat oblečení u nejlepších designérů a u světových značek. To ale neznamená, že to opravdu dělají. Své těžce vydělané peníze nevyhazují  za to, aby každý viděl, že si mohou žít na vysoké noze.

Například zakladatel IKEA Ingvar Kamprad se zmínil, že si neobléká nic, co není z blešího trhu. Bill Gates zase řekl, že stále nosí hodinky za 10 dolarů, byť si může dovolit koupit plnou skříň Rolexek.
 

4. Luxusní bydlení

Každý svůj dolar chtějí pořádně zhodnotit a nesnášejí pocit, že je někdo obírá. Ano, utrácejí možná miliony, ale stále čekají na nejvýhodnější koupi. Někteří miliardáři dokonce netouží ani po extravagantních sídlech a raději do nemovitostí investují.

Na co mít 24 pokojů, když v domě žijí jen ve dvou. Opravdu není potřeba mít ani 6 koupelen a 3 bazény.

Podle U. S. News and World  žije jeden z nejbohatších mužů světa Warren Buffet v domě, který si koupil v roce 1958 v přepočtu za necelý milion korun.
 

5. Hodně kreditních karet

Podívejte se do peněženky a spočítejte, kolik platebních karet tam máte. Celkem 92 % bohatých lidí používá jen jednu platební kartu. Čím víc karet, tím víc poplatků a tím víc účtů musíte sledovat a v neposlední řadě máte pocit, že tím víc můžete utrácet.
 

6. Penále za pozdní platby

Tohle nikdy, opravdu nikdy milionáři nedopustí. Každou korunu si hlídají a vyhodit ji za nějaké penále? V žádném případě. Raději si všechny platby zadají na trvalý příkaz nebo u mimořádných výdajů okamžitě zadávají příkaz k úhradě.
 

7. Ne věci, ale zážitky

Opravdu nemá smysl si kupovat nejnovější televizi jen proto, že má novější rok výroby. Skutečně majetní lidé upřednostňují zážitky před majetky. Nedivte se, když uvidíte milionáře mít starý IPhone… Zřejmě si totiž raději s rodinou vyrazili na pořádně exotický výlet, to je totiž cennější.

Podaří se vám často utratit víc, než byste chtěli? V tom případě byste se jistě nezlobili za nějaký ten finanční polštář. Vyzkoušejte své štěstí třeba ve hře Šťastných 10, kde hned dvakrát denně můžete vyhrát až 100 milionů. Svůj tiket získáte také pohodlně online na tomto odkazu.

Přečtěte si také