Chytré vychytávky pro dokonalou zahradu bez práce

O chytré domácnosti se mluví dnes a denně, úplně stejně chytrá ale může být i vaše zahrada. Na trhu jsou v současnosti přístroje, díky kterým se jako mávnutím kouzelného proutku zbavíte i těch nejneoblíbenějších venkovních prací. 

Přečtěte si také: SAZKAmobil rozdává novým zákazníkům až 30 GB dat zdarma


Vybrali jsme pro vás  pět užitečných tipů na zařízení, která nejen že skvěle vypadají, ještě si s nimi  užijete spoustu legrace. A navíc jsou k nim dostupné i velmi slušné mobilní aplikace.
 

Nejchytřejší robotická sekačka



Jestli hledáte Ferrari mezi sekačkami na trávu, odpovědí vám je značka Robomow. Jak název napovídá, technikou prošpikovaný robůtek udělá všechnu práci za vás. Po pořízení jen musíte vyznačit s pomocí kabelu a kolíků, kde má sekat, poté si v aplikaci naprogramujete rozvrh a je hotovo.

Robomow zvládá trávníky až do velikosti 2 600 m2   a problém pro něj není ani kopcovitý terén až do úhlu 36°. Až když se bude blížit déšť, zajede do svého domečku, kde vyčká na příznivější počasí. Posečenou trávu navíc rozdrtí na maličké kousíčky, které se nemusí sbírat. Co víc: rychle se rozkládají, trávníku poskytují výživu a protože stvoly obsahují až 85 % vody, zelený pažit můžete také méně zavlažovat.

Bonusem je alarm a GPS lokátor proti ukradení anebo kompletní základní servis, který zvládne svépomocí i nezkušený zahradník.
 

Záhony bez plevelu bez práce


Nějací nadšenci, kteří by rádi sekali trávu a před sousedy se dmuli pýchou ze svého dokonalého dvorku, se možná najdou. Co je ale jistota, je skutečnost, že pletí záhonů si neoblibuje vůbec nikdo.

S touhle nepříjemnou povinností pomáhá Tertill, solární energií poháněný robot na plevel od značky Franklin Robotics. Je tak chytrý, že pozná rostlinky, které pěstujete, od těch, které v půdě nechcete, a při popojíždění vás jich zbaví. Na to, aby Tertill vznikl, byla v roce 2017 uspořádána kampaň na serveru Kickstarter. A robot, kterého lze propojit s mobilní aplikací, se líbil: výrobci vybrali hned 260 % požadované částky.
 

Ani kapka nazmar


Systémy pro automatické zavlažování nabízí nejeden výrobce, už míň z nich se ale může pyšnit přízviskem „chytré“. Zařízení pod hlavičkou Gardena Smart ale do této kategorie spadají beze zbytku. V nabídce nechybí robotické sekačky, čerpadla a také chytré zavlažování.

V sadě je zavlažovací počítač a senzor do půdy. Ten pozná, kolik vlhkosti zemina obsahuje, a jestli je tedy třeba zalévat, nebo ne. Nadstavbou je pak mobilní aplikace, kam si můžete zadat druh půdy nebo rostliny, co pěstujete. Díky využívání meteorologických dat pak bude Gardena Smart zavlažovat skutečně jen tehdy, když je to potřeba, čímž šetří nejen čím dál vzácnější vodu, ale i vaši peněženku.
 

Steaky jako od šéfkuchaře


Když je zahrada posekaná, záhony bez plevelu a všechno je zalito, je čas se za tvrdou práci trochu odměnit. Pokud nikdy nepohrdnete dobrým steakem, vyzkoušejte iGrill od Weberu. Zařízení, na které lze připojit až čtyři sondy, pomůže s přesnými časy přípravy. A aplikace pak poradí, ať už chcete grilovat jakékoliv maso nebo zeleninu.
 

Ke grilu i domů bezpečně


K dokonalé idyle na zahradě chybí už jen jediné - chytrá světla pro bezpečný pohyb ve tmě. Ty, která vyrábí firma Ring, mají zabudovaný senzor pohybu, díky mobilní aplikaci je pak spolu můžete hezky propojit. Až tedy vyrazíte dobře najedeni směrem do postele a první lampa vaše kroky zaregistruje, ostatní světla se rozsvítí (a v pravý čas i zhasnou) automaticky.
 

Získejte až 30 GB mobilních dat zdarma

Chcete už konečně přestat řešit, jestli máte dostatek mobilních dat, a navíc svému číslu aktivovat superschopnosti? S tarify a předplacenkami od SAZKAmobilu je to hračka!

Největší virtuální operátor v Česku k tarifům rozdává až 30 GB mobilních dat do konce roku zdarma. Majitelé nových předplacenek se zase můžou těšit na kredit 150 Kč do začátku a na 1 GB dat v případě přenosu čísla. Cena SIM karty je navíc v červenci jen 75 Kč. 

Pro více informací o tarifech klikněte na tento odkaz, vše, co vás zajímá o předplacenkách, najdete zase tady.

Přečtěte si také