Bývalý profesionální basketbalista vyhrál v loterii, i když si nevsadil. Jak to udělal?
Bývalý hráč NBA Gilbert Arenas zveřejnil neuvěřitelný příběh o tom, jak vyhrál v loterii. Nejzvláštnější na tom všem je, že si basketbalista ani nevsadil. O výhru se navíc podělil s bezdomovcem, který mu den předtím předpověděl, že se na něj určitě usměje štěstí.

Přečtěte si také: Koronavirus ji připravil o práci, loterie jí teď nadělila skoro 4 miliony


Zní to trochu jako pohádka, ale tenhle příběh se skutečně stal. Bývalý hráč NBA Američan Gilbert Arenas rád a pravidelně sází svá oblíbená čísla, když zastavuje na benzinové pumpě. Vypravil se tam i jednoho květnového dne. Nevšiml si ale, že u sebe nemá moc peněz – jen 10 dolarů. Za půlku chtěl natankovat, a za zbylých pět dolarů hodlal koupit tiket do Powerballu, jak byl zvyklý.

Do cesty mu ale vstoupil bezdomovec, který jej žádal o peníze. Basketbalista mu vysvětloval, že u sebe nemá moc hotovosti, a i když si chtěl vsadit jako vždycky, věnujeme mu alespoň těch pět dolarů. Bezdomovec to ale překvapivě odmítl s tím, ať si tiket koupí, a když vyhraje, dá mu místo pěti dolarů dvacku. „Jsem si jistý, že vyhrajete,“ prohlásil prý muž bez domova.
 

Jak vyhrál, když si nevsadil?

Arenas si toho dne svá oblíbená čísla nakonec stejně nevsadil. Přesto mu druhý den přišla z neznámého čísla SMS zpráva: „Gratuluji. Vyhrál jste 300 tisíc.“ Jak mohl Arenas vyhrát, když si ale nevsadil? Pumpař, který basketbalistu znal a moc dobře věděl, že pravidelně sází, toho dne vsadil za něj. „Vsadil jsem vaše čísla za vás, protože jsem musel včera zavřít dřív,“ vysvětlila mu obsluha čerpací stanice. 

A nezapomněl basketbalista na svůj slib? Podle fotek z Instagramu muž bez domova skutečně dostal svůj podíl a pravděpodobně to bylo více než slibovaných dvacet dolarů. „Skákal nadšeně do vzduchu, objímal mě a brečel. Nakonec se začal modlit,“ popsal jeho reakci Arenas na sociálních sítích.
 

Pravda, nebo fikce?

Celý příběh sportovec uveřejnil na svém Instagramu. Že zní neuvěřitelně? Není to jen pohádka, kterou si vysloužilý sportovec vymyslel? Arenas vše doložil fotkami včetně té s tiketem s výherními čísly a fotkou bezdomovce.

Navíc – slavný basketbalista nemá důvod, proč by si vymýšlel. O slávu ani peníze nemá nouzi. Za svoji poslední profesionální sezonu, kdy odehrál sedmnáct zápasů, si vydělal 62 milionů dolarů (v přepočtu asi 1,5 miliardy korun).

I když basketbalista vyhrál, aniž by sám vsadil, na tento trik raději nespoléhejte. Pravděpodobně byste se nedočkali. Raději zkuste štěstí ve Sportce, kde zítra jeden majitel plného tiketu včetně šance zaručeně vyhraje Halloweenský meloun. Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: Wikipedia.

Přečtěte si také