Bugatti hledá auto. Nálezné činí přes 2,5 miliardy korun

Automobilka loni strhla plachtu z nejdražšího nového modelu auta La Voiture Noire. Jenže ještě je tu původní La Voiture Noire, které je pro změnu nejdražším autem všech dob. Právě to je léta k nenalezení. Jak se to stalo? 

Přečtěte si také: Přes noc miliardářem? 5 nejvyšších výher, které Češi trefili v Eurojackpotu


Černý lesklý automobil syna Ettora Bugattiho, zakladatele automobilky Bugatti, vlastnil jeden ze čtyř vozů s označením Type 57 Atlantic. Po jeho autonehodě vůz záhadně zmizel. Fakt, že je historický model možná doteď někde ukryt, z něj dělá nejhodnotnější vůz světa. Jeho cena by podle odborníků mířila za hranici 2,5 miliardy korun.
 

Lo Voiture Noire: nejdražší nové auto světa

Automobilovou novinkou loňského roku bylo Bugatti La Voiture Noire. S cenou necelých 19 milionů dolarů, tedy v přečtu téměř 435 milionů korun, se řadí mezi nejdražší nové auto světa.

La Voiture Noire znamená v překladu černé auto. Toto označení však nenese první model od Bugatti. Příběh lesklého černého vozu sahá až do třicátých let minulého století, kdy Bugatti vyrábělo dnes legendární model Type 57 Atlantic.

Tedy, vyrobily se pouze čtyři kusy, z nichž nejluxusnější a technicky nejdokonalejší byl osobní vůz Jeana Bugattiho, syna zakladatele automobilky Ettora Bugattiho. Jeho model byl černý, a tak jej pojmenoval právě La Voiture Noire.
 

Nešťastný osud černé krásky

Svůj vůz si ale Jean moc neužil. Při havárii v srpnu 1939 zemřel. Jeho černá krasavice skončila s několika šrámy, ale také ji nečekal zrovna pěkný osud.  Krátce po havárii auto zmizelo a nikdy už nebylo nalezeno. Továrnu v roce 1940 vyrabovali nacisté a všechny věci odvezli do Bordeaux. Jeanův vůz mezi převáženými věcmi nechyběl, do cílové destinace však nikdy nedorazil.

Protože stojí, kolik stojí, pátrá po něm už léta spousta lidí; k jeho nálezu ale zatím nedošlo. Designér automobilky Frank Heyl k tomu řekl: „Vůz nebyl zatím objeven a opravdu nemáme tušení, kde by se mohl nacházet.“

Fakt, že je historický model možná doteď někde ukryt, z něj dělá nejhodnotnější vůz světa. Jeho cena by podle odborníků mířila za hranici 2,5 miliardy korun. Najít jej by byla opravdu výhra, jíž by se vyrovnaly historicky nejvyšší výhry v Eurojackoptu.
 

Vyhrajte stovky milionů a luxusní Teslu k tomu

Pokud se právě chystáte kupovat letenky do Francie, abyste mohli pátrat po nejdražším automobilu všech dob, zadržte. Jednodušší bude vsadit si Eurojackpot, kde se právě hraje o stovky milionů, to ale není vše.

Už dneska večer totiž někdo s plným tiketem včetně Extra 6 získá luxusní Teslu X za 2,5 milionu korun. Vsadit si můžete na tomto odkazu.

Autor fotografie: Templeofspeed.cz.

Přečtěte si také