7 zajímavostí o českých stíracích losech včetně tipu, jak zvýšit šanci na výhru

Černá perla, Rentiér nebo Zlatá rybka. Vůbec nejoblíbenější stírací losy dneška zná asi úplně každý. Víte ale, jaký los byl tím úplně prvním? Přinášíme také fakta o Tutovce, kterou v 90. letech žil celý národ. Za dobu kdy se konala, se jí prodalo nepředstavitelných 230 milionů losů.

Přečtěte si také: YouTuber Jirka si za výhru koupí činžák na Žižkově


Podívejte se na 7 zajímavostí o českých stíracích losech, které jste možná nevěděli a mezi kterými nechybí ani tip, díky němuž výrazně zvýšíte svoji šanci na výhru.
 

1. Na začátku byla Spartakiáda

Zatímco loterie existovaly už od dob starověku, kdy pomáhaly financovat například stavbu Velké čínské zdi nebo Kolosea, stírací losy jsou poměrně novým produktem. Ten první vznikl teprve v 70. letech 20. století v USA.

První stírací los přišel do Československa díky společnosti Sazka v roce 1989. Jmenoval se Spartakiádní hra, stál 10 Kčs a hned záhy po svém vydání se stal naprostým trhákem. I když Sazka natiskla úctyhodných 10 milionů kusů, vše bylo vyprodáno během pouhých 4 měsíců. Není se ale co divit - kromě peněz jste mohli vyhrát také úzkoprofilovou Škodu Favorit.
 

2. Rekordy trhala Tutovka

Největším českým hitem v oblasti losů bude už asi navždy Tutovka. Moderoval ji například Přemek Podlaha, proslavila ji ale herečka Valérie Kaplanová, které od té doby nikdo neřekl jinak než Bába Tutovka.

Unikátnost a také obří zájem ze strany sázejících byla dána jedinečnou kombinací této hry. V první řadě šlo o stírací los, sázející se ale mohli dostat také do televizní show a vyhrát mohli i na základě slosování. Mezi lety 1991 a 1996, kdy se Tutovka hrála, se prodalo neuvěřitelných 230 milionů losů.
 

3. Online v roce 2017

První online losy do Česka dorazily v roce 2017 a až do současnosti je vydává pouze společnost Sazka. V online prostředí lze ale nalézt ty vůbec nejoblíbenější. Po internetu si můžete setřít třeba Černou perlu, Rentiéra nebo Zlatou rybku. Online losů je v současnosti k dispozici víc než dvě desítky druhů, všechny je najdete na tomto odkazu.
 

4. Ženy milují Černé perly

Zatímco muži si chodí častěji pro tikety do loterie, ženy dávají přednost stíracím losům. Zákaznic je oproti zákazníkům hned 6 z 10. A jaké losy vybrat, abyste svým něžným polovičkám udělali opravdu radost?

Vůbec nic nezkazíte s Maxi černou perlou, která ukrývá hlavní výhru ve výši 10 milionů korun, a úsměv na tváři také vykouzlíte s Maxi zlatou rybkou. Ta naděluje nadupaná auta, luxusní dovolené nebo 7 milionů korun.
 

5. Muže láká pravidelný příjem

Muži dávají přednost losům z rodiny Rentiér - chybu tedy neuděláte, když jim darujete třeba Mega rentiéra. Ten nosí rentu 100 tisíc měsíčně a k tomu ještě 5 milionů hned. V poslední době se ale na přední příčky dere také los Setři a vyhraj, kde za padesátikorunu můžete nejen objevit krásy sexy motorkářky, ale ještě pod fólií najít rovný 1 milion korun.
 

8. Čím víc dáte, tím větší šance na výhru

Tohle pravidlo asi znáte, ale stejně ho na závěr zmíníme. Čím je totiž dražší los, tím je větší šance na výhru. Nejvyšší výherní pravděpodobnost má u nás, v Česku stírací los s názvem Vánoční zlatá rybka, se kterou vyhrává 99,9 % sázejících.
 

7. Kdo by se zlobil za 15 milionů?

Vůbec nejvyšší částkou, kterou pod fólií stíracího losu můžete v Česku objevit, je 15 milionů korun. Takovou částku můžete najít pod fólií tiketu Brilianty a také na losu Zlato a diamanty.

Ať už si ale půjdete pro los za 50 korun, anebo pro tiket za stokoruny, my vám držíme palce, ať máte při jeho výběru šťastnou ruku a díky Sazce se z vás už za pár dní stanou milionáři. Pro nejbližší prodejnu s terminálem Sazky klikněte na mapu na tomto odkazu.
 

Přečtěte si také