5 tajných zbraní milionářů, které jim pomohly k úspěchu a penězům

Na téma, jak se stát úspěšným a bohatým, bylo popsáno bezpočet stránek mnoha knih. Většina z nich opakuje stejné rady, při jejichž dodržování lze zvýšit šance na úspěch v čemkoli, co děláte. Jaké to jsou? 

1. Jsme obrazem těch, se kterými trávíme čas

Stará pravda zní: „Řekni mi, s kým se přátelíš, a já ti řeknu, kdo jsi.“ V byznysu toto rčení nabývá o to větších rozměrů. Úspěšní lidé se vždy obklopují úspěšnými lidmi. Nejen že jsou pro ně hnacím motorem, ale také se od nich učí. Proto si dávejte pozor, s kým trávíte svůj volný čas. Ne nadarmo se říká, že kdo chce létat s orly, nemůže se batolit s kachnami.
 

2. Nenávidíte cvičení? Naučte se ho milovat

Je prokázáno, že cvičení zlepšuje náladu a snižuje pocity deprese, úzkosti a stresu. Milionáři jsou často elitou jak ve světě byznysu, tak ve světě sportu. Nedělají to pro dokonalou postavu, ale pro trénování disciplíny a aby si užívali výhry.
 

Přečtěte si také: Milionové štěstí českého seniora! Tiket Sportky z trafiky muže proměnil v loterního milionáře


Podle průzkumu si 76 % bohatých lidí denně vyhrazuje třicet a více minut na cvičení. Mezi nejčastější aktivity patří běh, jízda na kole nebo prostá chůze. Třeba takový Bill Gates je vášnivým tenistou. Moc dobře ví, že mu pravidelný pohyb přidává na pocitu spokojenosti.
 

3. Čtěte

Většina úspěšných lidí nečte pouze pro zábavu, preferují biografie, historické knihy či tituly zaměřené na sebevzdělávání a čtení se věnují třicet a více minut denně. Kdo však preferuje dobrý román, i to může být přínosné.

Je vědecky dokázáno, že i čtení jen pro radost vám může v kariéře pomoci. Tom Corley, autor bestselleru Změňte své zvyky, změňte svůj život, vysvětluje, že každý styl má něco do sebe. „V životních příbězích lidí, kteří se vypracovali z ulice na samotný vrchol, se skrývá mnoho cenných lekcí,“ říká Tom. „Biografie pak odhalují zvyky, způsoby myšlení, slabé a silné stránky dotyčného.“
 

4. Nespoléhejte na jediný příjem

Až šedesát procent bohatých nespoléhá pouze na jeden příjem, průměrně mívají tři zdroje bohatství. Přitom alespoň jeden z těchto příjmů je investice peněz – do cenných papírů, do nemovitostí či v rámci podpory mladých rozvíjejících se firem.

Zatímco tyto vedlejší zdroje příjmů tiše zvětšují jejich bohatství a zajišťují tak jejich finanční stabilitu, oni sami se mohou plně soustředit na to, co považují za důležité. Nutno však podotknout, že druhý, třetí a další příjmy si začali budovat až ve chvíli, kdy si vypracovali stabilní příjem číslo jedna.
 

5. Piště a dokumentujte, jak se vám daří

Není nutné chlubit se svými úspěchy na Facebooku či Instagramu. Stačí obyčejný deník. Zapisování nejen cílů, kterých chceme dosáhnout, ale především cesty, po které za cíli jdeme, je fantastickým způsobem, jak jich skutečně dosáhnout.

Je to určitý způsob autoterapie, který nám dokáže zodpovědět mnoho otázek. Americký motivátor, řečník a autor více jak pětadvaceti knižních děl Jim Rohn říkával, že „je výzvou být pozorovatelem svého vlastního života, své budoucnosti a svého osudu.“

Jak je vidět, pokud si půjdete za svým cílem, i k bohatství se dá za nějakou dobu dopracovat. Miliony ale můžete mít na účtě už za pár dní, když si dneska večer vsadíte na mimořádku Sportky.

A pokud si kliknete pro plný tiket včetně Šance, můžete k milionům trefit i luxusní Jeep Cherokee, o který se dneska také hraje. Vstupenku do slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také