5 nejdražších figurek z Happy Mealu. Nemáte je doma?

Kolikrát už jste byli s dětmi v McDonald’s a kolik už jste vyhodili hraček z Happy Mealu? Nejspíš tolik, že to ani nedokážete spočítat. Na vyhrabávání z popelnic je pozdě, ale nikdy není pozdě začít tyhle tematické figurky sbírat. A třeba jednou, za pár let, za ně taky dostanete velmi slušnou sumu.

Přečtěte si také: Přes noc miliardářem? 5 nejvyšších výher, které Češi trefili v Eurojackpotu


Snad všemi dětmi na světě oblíbený Happy Meal s hračkou zavedl McDonald's v roce 1979, což byl pro slavný řetězec opravdu nápad století, který se dodnes těší velké oblibě. Není divu, dobrota i dárek v jednom zláká snad každé dítě, a leckdy i dospělého. Že se ovšem z některých figurek stanou sběratelské kousky dosahující hodnotu mnoha tisíc, čekal asi málokdo. Které jsou ty úplně nejhodnotnější?   
 

5. Inspektor Šikula z roku 1995

Světově proslulý dětský animovaný seriál Inspektor Šikula je dodnes oblíbencem malých i velkých. Takže se opravdu musel na nějakou dobu zabydlet v domečku Happy Meal. Kdybyste na figurku náhodou narazili, což by bylo opravdu velké štěstí, jelikož je jich na světě málo, měli byste v ruce kousek za 350 dolarů, tedy 7,6 tisíce korun.
 

4. Strážci vesmíru z roku 1994

Kompletní sada Strážců vesmíru včetně všech vozidel má nyní hodnotu kolem 350 dolarů. Strážce vesmíru aneb Power Rangers milovaly miliony dětí po celém světě a největší restaurační řetězec světa je uvedl v roce 1994, přímo v době největší Power Rangers mánie.
 

3. Roboti Diener Keshi z roku 1979

Když v roce 1979 přišel McDonald´s s hračkami „Robots by Diener Keshi“ bylo už tehdy nejasné, jaký je jejich význam, a je tomu tak dodnes. Ulítlé barevné gumové figurky ze světa robotů však nemusí mít žádný smysl, bohatě stačí, že mají vysokou cenu. Právě díky nejasnostem a stáří se částka za jednu postavičku vyšplhala na krásných 400 dolarů, v přepočtu 8,7 tisíce korun.
 

2. Příšerky Underwater Monsters z roku 1979

Barevné podvodní příšerky patří do stejné série jako před chvílí zmínění roboti a momentálně jsou oceněné také na 400 dolarů za kus. Ani o těchto plastických mini monstrech se moc neví, leda jen to, že mají být nějakým druhem podvodních mimozemšťanů, ale nikdo to neví úplně jistě.
 

1. Teenie Beanie Boos z roku 2000

A jsme u vítěze! Nejdražší hračky Happy Mealu jsou Teenie Beanie Boos, tedy kolekce vytvořená americkým podnikatelem H. Ty Warnerem, majitelem společnosti TY, jenž je tvůrcem slavných barevných vycpaných plyšáků Beanie Boos nebo Beanie Babies. Když je 13. června 2000 McDonald´s přidal k dětskému menu,  asi ani netušili, že o 21 let později se cena za kompletní set vyšplhá na 450 dolarů, 9,8 tisíce korun.

Že jste ve svém sklepě žádný skvost z dětského menu nenašli? Už dneska večer si v Eurojackpotu můžete přijít na 1,286 miliardy korun. Pro tiket do slosování klikněte na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: YouTube.

Přečtěte si také