4 důvody, proč se vyplatí sázet na náhodná čísla. Jaké to jsou?

Kdo by si nechtěl přijít na pěknou finanční sumu nebo se znenadání stát milionářem? Sázení je asi nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout. A vsadit si na oblíbené číslo, datum důležité události nebo číslo s osobním významem má své nezpochybnitelné kouzlo. Sázejícím to navíc dává jistou kontrolu nad jejich osudem i štěstěnou, a to je přinejmenším lákavé.

Přečtěte si také: Dřív musela obracet každou korunu Díky výhře ve Sportce teď procestuje svět


Občas je ale přeci jen lepší dát šanci náhodě. Z jakých důvodů by měl být náhodný tip součástí vaší sázecí strategie?
 

Nebudete se muset dělit

Výhra díky náhodným číslům sice nezní tak pěkně jako výhra díky datu narození potomka, zato vám může přinést větší balík peněz. Důvod je prostý - zatímco počítač se při výběru čísel nijak neomezuje, řada lidí si čísla vybírá v určitém rozsahu.

Vezměte si například důležitá data. Na výběr máte z 31 dní a 12 měsíců. Pak tu jsou století, váš syn nebo dcera se ale pravděpodobně narodili buď v novém miléniu, což obnáší čísla 1 - 20, anebo na konci toho minulého.

Pokud se podíváme na Sportku, kde se losují čísla 1 - 49, v případě narození na konci minulého století si na letopočet vsadit nemůžete - taková čísla v osudí nejsou. A jestli máte potomka z tohoto století, stále se dostáváte jen na rozmezí čísel 1 - 31, a tak hned 17 čísel, která jsou v osudí, nikdy nezaškrtnete.

Vaše šance na výhru je tak o dost nižší, když ale hlavně ta správná čísla, založená na datech trefíte, je dost pravděpodobné, že se o výhru budete dělit s někým, kdo zaškrtl ta samá čísla jako vy.
 

Náhodná čísla vyhrávají stejně jako šťastná

Mohlo by se zdát, že všechna čísla mají stejnou pravděpodobnost na to, že budou vylosována. Nemělo by tak záležet na tom, zda vsadíte na čísla náhodná, nebo pro vás nějakým způsobem důležitá. Pravděpodobnost na výhru by měla zůstat stejná.

Přesto mnohé dotazníky a rozhovory dokládají, že až 70 % loterijních vítězů sází na náhodný tip. Z nedávné analýzy loterijní společnosti Euro Lotto navíc vyplynulo, že jackpot si v 53 % případů odnesli ti, za které jejich tiket vyplnil terminál. Stejné údaje má i Sazka - náhodná čísla vyhrávají stejně často jako ta šťastná.
 

Ušetříte si čas

Kdo by rád na něco čekal nebo zbytečně ztrácel čas? Jestli si chcete všechna čísla vybrat sami, ještě k tomu podle nějakého vlastního systému, nebude vyplňování tiketu otázkou pár sekund. Počítač se oproti tomu ničím nezdržuje a celou sázenku vám vyplní rychleji, než byste řekli „náhodný tip“.
 

Jiná vylosovaná čísla si nemusíte vyčítat

Ne každé slosování dopadne podle vašich představ. Ať už netrefíte jedno číslo nebo snad všechny, nejspíš si to budete vyčítat. Hlavně pokud si čísla vyberete sami. Díky náhodnému tipu dáte svou výhru všanc osudu, a když to nevyjde, vaše chyba to pak nebude.

Anebo to vyjde a vy budete až do konce života milovat počítač, který vám vaše výherní čísla vybral. Vyzkoušejte, jestli je dneska štěstěna na vaší straně a klikněte si pro tiket Sportky s náhodným tipem na tento odkaz, vyhrát už večer můžete fantastických 108,6 milionu korun.

Přečtěte si také