3 mobilní aplikace, které vás i doma udrží ve formě

Najít v obchodech aplikace na cvičení, které jsou zdarma (anebo se bez placení dají bez problémů používat), je celkem umění. Jako bezplatné se totiž tváří skoro všechny, nakonec ale někam  kliknete a zjistíte, že bez zaplacení předplatného nic víc v aplikaci nezmůžete. Díky výběru níže už ale nemusíte trávit hodiny hledáním - dvě aplikace jsou úplně zdarma, třetí sice předplatné nabízí, lze ji ale bez problémů používat i bez placení.

7 Minutes Workout


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,8*


Přes 10 milionů uživatelů a pravidelné zařazování mezi nejlepší apky na cvičení, to je 7 Minutes Workout od vývojářského studia Simple Design Ltd. Myslíte si, že musíte trávit zvedáním činek dlouhé hodiny, abyste změnili svoji postavu nebo zhubli? Podle tvůrců této apky stačí pouhých sedm minut denně. Už takto krátký čas (pokud se tedy cvičení budete věnovat pravidelně) stačí k úbytku váhy i zlepšení kardiovaskulárního oběhu.
 

Přečtěte si také: Víc se hýbat a jíst zdravěji. 3 aplikace pro lepší já


„Rozhodla jsem se, že začnu cvičit, a tak jsem si do telefonu stáhla spoustu aplikací. Nakonec jsem ale všechny smazala a nechala si jenom 7 Minutes Workout. Nejen, že je úplně zdarma, můžu si tu ale také vybrat části těla, které chci posilovat. A protože jde zvolit i náročnost cvičení, je aplikace vhodná také pro úplné začátečníky. Všechno je navíc velmi dobře vysvětleno. A to nejlepší? Cvičení trvá jen sedm minut, a tak se k němu donutíte i v případě, že máte ten nejlínější den na světě,” napsala recenzi uživatelka -lys.

Aplikaci pro Androidy stahujte na tomto odkazu, na zařízení od Applu zase tady.
 

Fitify


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,8*


Pokud cvičení chcete dát víc než jen sedm minut a chcete navíc aplikaci, která je kompletně v češtině, vyzkoušejte Fitify. Stojí za ní český developer Fitify Workouts s.r.o. a pyšní se oceněním
Nejlépe hodnocená aplikace roku 2019. K dispozici tu jsou tréninkové plány pro několik obtížností a cvičit můžete jak pouze s vlastní váhou, tak i s vybavením. Nechybí například kettlebell, TRX nebo bosu.
 

Stahujte aplikaci Fitify


Ve Fitify si také volíte, jakého cíle chcete dosáhnout. Ať už je to snížení váhy, spalování tuku nebo růst svalů, s víc než 850 cvičeními je sestavení tréninkového programu hračkou. Plány, které za vás sestaví aplikace, trvají mezi patnácti a pětadvaceti minutami a až dáte svým svalům pořádně zabrat, k dispozici je ještě několik protahovacích a relaxačních cvičení.
 

Daily Yoga


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (Premium od 19,50 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,7*


Nejen spousta spálených kalorií, ale také dobrá psychická pohoda je v dnešní době důležitá víc než kdy dřív. Skvělým pomocníkem s dobrou náladou je jóga, díky které se ale také můžete perfektně protáhnout nebo zpevnit celé tělo.
 

Stáhněte si aplikaci Daily Yoga


Jednou z mála aplikací, které se dají bez problémů používat i ve verzi, za kterou nezaplatíte ani korunu, je Daily Yoga. V nabídce má celou řadu cvičebních programů pro několik náročností a samozřejmě také podle cílů, kterých chcete dosáhnout. K dispozici tu jsou cvičení na jeden den, ale také programy a výzvy na několik týdnů. A protože jde Daily Yoga s dobou, nechybí třeba tréninkový plán na posílení imunity nebo jóga, která má pomoci s čištěním plic.
 

Buďte fit díky Sazce

Vedle aplikací jsou dobrou alternativou také videa, která najdete na internetu. V angličtině jich je dostupných fůry, kvalitního českého obsahu je ale jako šafránu. S tím se ve spolupráci s Českým olympijským výborem rozhodla zatočit společnost Sazka, která už nějakou dobu připravuje videa s nejlepšími českými olympioniky.

Komplexní trénink, vhodný pro velké i malé sportovce, si můžete vyzkoušet spolu s Davidem Svobodou. Trénink postřehu připravil Tomáš Verner a hned několik cvičení představuje Šárka Kašpárková. Všechny videa jsou k dispozici na stránkách projektu Sport v okolí na tomto odkazu.
 

SAZKAmobil nabízí  1 GB dat od 26 Kč

Součástí všech aplikací, které jsme vám dneska představili, jsou podrobná instruktážní videa. Ty jsou skvělé pro správné pochopení cviků, jejich přehrání ale spotřebuje poměrně dost dat. Co ale dělat v případě, že máte kvůli celé řadě sousedů, pracujících z domova, přetíženou wifi?

Vyzkoušet můžete předplacenku od SAZKAmobilu. Už při aktivaci SIM karty dostanete 1 GB dat jako dárek a stejný objem mobilního internetu si také můžete vybrat pokaždé, když si dobijete kredit za aspoň 300 Kč. A pokud potřebujete opravdu pořádnou porci dat, SAZKAmobil jako jediný nabízí datový balíček 30 GB za 770 Kč. 1GB vás tak vyjde jen na 26 Kč!
 

Klikněte pro více informací i předplacence SAZKAmobilu


Vaše nová SIM karta od SAZKAmobilu navíc dojde do tří dnů až k vám domů a poštovné je zdarma. SIM kartu si objednáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také