Koťátko v mikrovlnce nebo uvězněný lupič. 10 opravdu absurdních žalob (I. díl)

Průkopnicí absurdních soudů se stala penzistka Stella Liebecková, která se potřísnila horkou kávou z McDonald´s a vysoudila za to 160 tisíc dolarů bolestného a 2,7 milionu dolarů odškodného. A to jen proto, že na kelímku nebylo varování, že je nápoj horký.

Přečtěte si také: Důchodci zjistili, jak vyhrát, a přišli si na stovky milionů. Jaký byl jejich trik?


Liebecková zřejmě inspirovala další následovníky, jejichž případy by strhly sledovanost legendárního seriálu Věřte, nevěřte. Jaké jsou nejabsurdnější věci, o něž se lidé soudili?
 

Koťátko v mikrovlnce

Postarší paní se po několika dnech vrátilo ztracené koťátko, které bylo celé promoklé a třáslo se zimou. Starostlivou dámu nenapadlo nic lepšího než koťátko co nejrychleji usušit, a to v mikrovlnce. Jaké ovšem bylo její překvapení, když zjistila, že důvodem nesnesitelného zápachu a hustého kouře v kuchyni je její milované koťátko. Hold v návodu nepsali, že kočky či jiné zvířectvo se v mikrovlnné troubě sušit nesmí.
 

Kávu, prosím

Jeden chlapík z Oklahomy si koupil deset metrů dlouhý, obytný dům. Na své první cestě si na dálnici nastavil tempomat na sedmdesátku a z místa řidiče se vzdálil, aby si uvařil šálek kávy. Není divu, že nový obytňák sjel z dálnice a převrátil se. Řidič-neřidič se u soudu bránil, že v příručce nebylo výslovně uvedeno, že řidič nemůže opustit své místo za volantem.
 

Ještě jedno pivo

Když v reklamě pivovaru Anheuser Busch hlásali, že když budete pít hodně piva, budou se kolem vás točit sexbomby, Richard neváhal a lámal jedno pivo za druhým. Nejen, že se sexbomby nedostavily, z mladíka se navíc stal alkoholik, který utratil veškeré peníze. A tak se rozhodl pivovar zažalovat, z námi neznámého důvodu ale neuspěl.
 

Boj za lepší tělo

Chcete si nechat zmenšit zadek, stehna nebo břicho? Jděte na liposukci! Vezměte si telefonní seznam a zavolejte prvnímu lékaři, kterého v seznamu objevíte. Přesně takhle to udělala Michelle Knepper. Ač byla štíhlejší, objevily se zdravotní komplikace, a tak zažalovala telefonní společnost za to, že v seznamu neuvedla specializaci lékaře. Byl to dermatolog. Mimochodem odškodné dostal i její manžel, asi za zkažení rodinné pohody.
 

Loupež století

Tak ta se nepovedla, jelikož poté, co lupič chtěl po svém činu opustit dům, měl tu smůlu, že se právě porouchal automatický otevírač dveří v garáži a nepustil ho ani ven, ani zpět do domu. A tak byl v garáži uvězněn osm dní, než se rodina vrátila z dovolené. Po celou tu dobu byl nucen živit se suchým psím žrádlem a zapíjet to colou. Když se dostal na svobodu, zažaloval pojišťovnu vlastníků domu za duševní utrpení.

Až příště budete kroutit hlavou, proč je na kelímku tučně vytištěná taková samozřejmost, že káva je horká, limonáda sladká a víno alkoholické, je to kvůli tomu, abyste náhodou neměli v úmyslu zbohatnout přes noc.

Přijít k penězům přes noc můžete mnohem jednodušším způsobem – stačí si vsadit Sportku kliknutím na tento odkaz

Přečtěte si také