Ze své rekordní výhry si nenechá ani ťuk

Tom Crist je absolutně nejbohatší muž loterní historie v Calgary. V tomhle kanadském městě totiž nikdy nikdo víc než 30 milionů dolarů nevyhrál a Tom si připsal ještě o 10 milionů víc, v přepočtu tedy získal zhruba 680 milionů korun. 

Přečtěte si také: Ústecko slaví. Tiket Sportky ukryl senior do tajné schovávačky, teď je bohatší o 6 milionů


Obrovská suma peněz čekala na čtyřiašedesátiletého muže ve hře Lotto Max, což je hra, kterou si sympatický důchodce předplatil. V kanadské číselné loterii to funguje tak, že si zaplatíte sázky na patnáct až dvacet dní dopředu, nastavíte čísla a systém vám automaticky vsadí na každé následující losování po dobu trvání vašeho předplatného.
 

Vsazeno měl na rok dopředu

Tom Crist se sázení věnoval jen hodně pasivně, zkrátka si zaplatil na rok dopředu sázky a vlastně ani nevěděl, na jaká čísla vyhrál. Prostřednictvím předplatného hraje už pět let. „Občas jsem dostal šek na 10, 20 dolarů, ale tohle jsem tedy opravdu ani ve snu nečekal,“ říká Tom.

Zrovna si užíval prostředí golfového hřiště, když Tomovi během hry zazvonil telefon s informací, že vyhrál v loterii 40 milionů dolarů. „Zůstal jsem tam stát beze slov. Hned jsem ale věděl, že chci peníze použít na dobré účely,“ popisuje bývalý generální ředitel firmy s elektronikou, který byl podle svých slov v práci úspěšný, vydělal si dost peněz a ty mu prý stačí.

Právě proto se rozhodl, že dá stovky milionů korun na charitu. Ne část, ani větší část, ale úplně celou částku. Tají se vám dech? Jeho rodině se zřejmě zatají taky, až zjistí, že Tom vyhrál a navíc má v plánu si peníze ani trochu neužít a rodině nic nedat.
 

Žádné neuvážené rozhazování

Tom si chce pořádně promyslet, do které charity pošle peníze, a taky má v plánu důkladně zvážit, jak moc velkou sumu. Bere si na své rozdávání prý několik let času, takže bude do charitativních organizací sypat peníze postupně.

Jasno má ale v tom, že značnou částku pošle do organizace Centrum pro rakovinu Toma Bakera. Tam mu totiž před osmi lety zemřela manželka na rakovinu plic, bylo jí 57 let. „Starali se o ni dobře, tahle organizace je mi zkrátka blízká, to je bez diskuze,“ přemítá novopečený milionář Tom.
 

Čtyři děti zůstanou na suchu

Tom je duší tajnůstkář, takže si výhru vyzvedl a nikomu se o tom ani slůvkem nezmínil. Dokonce ani svým čtyřem dětem. Všechno jim pověděl až nedávno a rovnou jim vyložil i svůj plán. Peníze půjdou do rodinné nadace a všichni členové prý budou mít prostor podílet se na rozhodování, do které organizace prostředky zamíří.

„To je na téhle výhře skvělé, budeme moci podporovat různé projekty několik let a jako rodina se budeme rozhodovat dohromady,“ popisuje Tom svůj plán. Zřejmě tak brzy přijde o titul nejbohatšího loterního krále Calgary, ale bude vnitřně šťastný a spokojený. S dobrým srdcem totiž pomůže měnit svět.

I čeští výherci se nám velmi často svěřují, že pošlou část získaných peněz na charitu, udělali byste to také? Ať tak, či tak, už dneska večer se váš majetek může rozrůst o 75,2 milionu korun, které nabízí Superjackpot Sportky.

A protože vás od získání této krásné sumy dělí pouhých šest čísel, klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také