Zaplatíte za ně miliony. 10 nejdražších telefonů všech dob (I. díl)
Společnost Apple před pár dny představila nové iPhony. Ten nejdražší s označením iPhone 12 Pro Max vás s kapacitou 512 GB vyjde na závratných 42 990 Kč. To je víc, než si drtivá většina z nás může dovolit. Pro majitele následujících zařízení se ale jedná o drobák - kousky, kterými telefonují, vyjdou na sumy, o kterých se nám, obyčejným smrtelníkům, ani nezdá.

10. Virtue Signature Cobra


Cena: 7,2 milionu Kč

Nesnášíte chytré telefony, zato máte dobrodružného ducha a nevíte, co s penězi? Přesně pro vás je určený luxusní tlačítkový telefon Virtue Signature Cobra. Společnost Virtue, která má desátý nejdražší telefon na světě na triku, se zde spojila s věhlasným francouzským zlatnickým domem Boucheron.

Přečtěte si také: Přestaňte moknout. 4 aplikace, díky kterým zkrotíte počasí


Ten telefonu dopřál nejen spoustu zlata, ale jak název napovídá, i jednu speciální dekoraci. Okolo „tlačítkáče“ se vine ve zlatě provedená kobra se smaragdovýma očima a 439 rubíny místo šupin. Limitovaná edice osmi kousků pak byla ručně zkompletována ve Velké Británii.
 

9. Goldvish Revolution


Cena: 11,3 milionu Kč

Dalším tlačítkovým telefonem, který stojí jako opravdu krásná vila, je švédský Goldvish Revolution. Na světě jich je jen dvaatřicet kusů a to, čím, na první pohled zaujmou, je velmi netradiční tvar.

Při výrobě bylo použito bílé a růžové zlato, diamanty, nejjemnější kůže a displej je chráněn safírovým sklem. A jestli vám to není dost, v dolní části telefonu najdete ručně vyráběné analogové hodinky od Federica Juvenota.
 

8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot


Cena: 23,1 milionu Kč

Švýcarská společnost Gresso, která za tímto telefonem stojí, je známá coby výrobce luxusních brýlí, telefonů a doplňků. Za 1 milion dolarů, tedy v přepočtu za 23,1 milionu korun, můžete mít jeden ze tří kousků s označením Luxor Las Vegas Jackpot.

Při výrobě bylo použito úctyhodných 180 gramů zlata a také 45,5karátové černé diamanty. Zadní stranu zdobí dvě stě let staré dřevo z Afriky a každé z tlačítek tvoří ručně leštěný dvaatřicetikarátový safír.
 

7. Goldvish Le Million


Cena: 23,1 milionu Kč

Druhým kouskem na seznamu ze Švédska je Goldvish Le Milliion, za který by se nemusel stydět žádný ruský car ani princezna z pohádek Tisíce a jedné noci. Telefon byl navržen zlatníkem a hodinářem Emmanuelem Gueitem a zdobí ho osmnáctikarátové bílé zlato, 120 karátů diamantů a také safírové sklo na displeji. A v době svého uvedení se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů coby vůbec nejexkluzivnější a nejdražší telefon na světě.
 

6. Diamond Crypto Smartphone


Cena: 30 milionů Kč

Jste už unaveni ze zlata? Telefonu s označením Diamond Crypto Smartphone dominuje luxusní platina a samozřejmě diamanty. Najdete jich tu celkem padesát a hned desítka z nich má velmi vzácné modré zbarvení. Rám smartphonu tvoří dýha z exkluzivního makasarského ebenu.

Kromě neotřelého designu se Diamond Crypto Smatphone pyšní ještě jednou devizou, jíž je bezpečnost. Využívá totiž speciální šifrování, a tak jsou data jeho majitele chráněna za jakýchkoliv okolností.
 

Šetřete za data a volaní třeba na lepší telefon

Telefony ze seznamu výš si asi pořizovat nebudete, po novém smartphonu, kterým byste nahradili svůj starší model, ale možná pokukujete. Abyste se při jeho výběru nemuseli s cenou držet při zemi, je tu SAZKAmobil, díky kterému výrazně ušetříte jak za volání, tak i za data.

S předplacenkou získáte volání od 0,40 Kč, 1 GB dat od 26 Kč a navíc můžete dobíjet už od 100 Kč. Pokud ale doplníte kredit za aspoň 300 Kč, vybrat si můžete jednu ze čtyř oblíbených Odměn za dobití, třeba 1 GB dat zdarma nebo Volání a SMS za 1 Kč.

Nyní navíc pořídíte SIM od SAZAmobilu s kreditem 150 Kč jen za 75 Kč. Stačí si ji objednat online nebo na Zákaznické lince a my vám ji doručíme  zdarma až domů.

Všechno, co vás zajímá o předplacenkách SAZKAmobilu, najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také