Zajištění rodiny nebo vlastní závodní koně. Co dělají největší loterní výherci? (IV. díl)
Většinou není příliš mnoho šancí zjistit, jak žijí loterní výherci několik let po inkasování peněz. V České republice to je nemožné, protože anonymitu výhercům zajišťuje zákon. Ve Velké Británii se ale povedlo pozvat největší výherce za posledních dvacet let do jedné místnosti a oni se rozpovídali o svých životech.

Zajistila synům budoucnost

1_Jackie_600x400.jpg

Jméno: Jackie King (62)
Kdy vyhrála: 1998
Částka: 14 milionů liber (417 milionů korun)


Když Jackie vyhrála, stala se z ní doslova celebrita, která plnila titulní stránky nejen bulvárů, ale i veškerého celostátního tisku. V té době byla vdaná, měla dva syny a pracovala ve škole pro dospělé studenty.

Jednadvacet let po výhře je Jackie rozvedená a žije v nádherném šestipokojovém domě s obrovským bazénem a akrovou zahradou. Nakoupila celou řadu nemovitostí, které jí každý měsíc zajišťují velice slušný pravidelný příjem. Jackie výhrou zajistila sebe i dnes už dospělé dva syny, kteří dostali do života opravdu solidní startovní fond.
 

Přečtěte si také: Rozjeli podnikání nebo cestují. Co dělají největší loterní výherci? (I. díl)


„Díky výhře jsem získala neskutečný pocit jistoty, který je pro život opravdu důležitý. Procestovala jsem celý svět a mám nespočet fantastických zážitků, jako je třeba safari v Zambii,“ vypráví spokojená výherkyně.
 

Koupili si hospodu a závodní koně

2_Dean_600x400.jpg

Jméno: Dean Hardman (45)
Kdy vyhrál: 2006
Částka: 6,8 milionu liber (203 milionů korun)


Dean pracoval v menší kobercové firmě, kam se po výhře v loterii už nikdy nevrátil. Místo toho se stal výhercem na plný úvazek a rozjel skutečně chlapské nákupy. Pořídil si nový dům, několik luxusních aut a roční permanentku na fotbal. Vzal si svou tehdejší přítelkyni a společně si pořídili hospodu, o kterou se jim dnes starají zaměstnanci.
 

Přečtěte si také: Jezdí tryskáčem nebo žijí v teplých krajích. Co dělají největší loterní výherci? (II. díl)


Manželé celý život milovali dostihy, a proto si koupili hned dva závodní koně. Jeden z nich hned svůj první dostih v životě vyhrál, a je tak zřejmě slibnou investicí. „Mám rád celou řadu sportů, dostihy jsou ale největší adrenalin a taky dokáží hodně vracet zpátky. Stal se ze mě doslova expert ve zkoumání tréninkových metod dostihových koní. Nikdy mě neomrzí dívat se na koně, jak cválají po oválu,“ vypráví spokojený sportovní fanoušek Dean.
 

Cestuje kolem světa

3_Jane_600x400.jpg

Jméno: Jane Cunningham (59)
Kdy vyhrála: 2008
Částka: 7,5 milionu liber (223 milionů korun)


Než přišla obrovská výhra, pracovala Jane jako osobní asistentka pro filmového kaskadéra Marka Cunninghama, kterého si krátce po výhře i vzala. Manželé spolu teď vychovávají úctyhodných sedm dětí.
 

Přečtěte si také: Život rentiérky nebo provoz vlastních barů. Co dělají největší loterní výherci? (III. díl)


Manželský pár si koupil hned tři domy a dva z nich stále vlastní. „Před výhrou jsem bydlela v malinkém domečku a jezdila jsem v otlučeném autě. Díky neomezeným finančním možnostem jsme se mohli s Markem nastěhovat  k sobě, do našeho nového nádherného domu, “ popisuje Jane, která už dávno nepracuje, ale místo toho  pomáhá místním charitám.

Manželé o peníze ani dnes nemají nouzi a život si nejvíc užívají na cestách a krásných dovolených.
 

Stala se maminkou na plný úvazek

4_Sarah_600x400.jpg

Jméno: Sarah Cockings (36)
Kdy vyhrála: 2005
Částka: 3 miliony liber (89 milionů korun)


Sarah studovala na univerzitě obor sociální práce, když se z ní stala loterní milionářka. Jako správná dcera koupila rodičům dům a několik aut. Pozvala také všechny na luxusní prázdniny a radost dopřála i svým dvěma sestrám - zaplatila jim plastickou operaci prsou.

Sarah dostudovala univerzitu a zamířila rovnou na mateřskou dovolenou. Teď žije s partnerem a dvouletým synem v novém domě a očekávají do rodiny další miminko. „Jsem strašně moc ráda, že mohu zůstat s dětmi doma a nemusím chodit do práce. Což je v dnešní době zvlášť ve Velké Británii opravdový luxus,“ říká s upřímnou radostí už podruhé nastávající maminka Sarah.

Máte také sny, které si chcete splnit? Zkuste Sportku a už za pár dní můžete třeba stejně jako Jane podniknout cestu kolem světa. Zajistěte si tiket online na tomto odkazu.

Přečtěte si také