Začít žít zdravěji a naučit se něco nového. Aplikace, které pomůžou s předsevzetími

Ujít 10 000 kroků, zhubnout nějaké to kilo nebo se už konečně naučit nějaký ten cizí jazyk. Právě tyto tři cíle stojí na seznamu nejčastějších novoročních předsevzetí na předních příčkách. Aby vás motivace po nějaké době nepustila, vyzkoušejte tyto tři aplikace.

Walkr


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,3 *


Také jste 1. ledna vyrazili na dlouhatánskou procházku věrni přísloví „Jak na Nový rok, tak po celý rok“? Aby vám chuť se hýbat vydržela na dlouhé měsíce, zkusit můžete aplikaci Walkr, která je v podstatě kombinací krokoměru a opravdu podařené animované hry.
 

Stahujte aplikaci Walkr


V rámci ní nasednete do vesmírné rakety a budete objevovat planety i další zajímavosti, které vás v kosmu čekají. Stavět si ale také můžete vlastní galaxii, rozšiřovat její populaci, plnit mise anebo se s přáteli předhánět při různých výzvách. Samozřejmě platí, že čím víc kroků vy nebo vaši potomci, kterým se hra bude líbit zcela určitě, uděláte, tím víc toho v kosmu postavíte a objevíte.
 

Smoothie recepty


Platformy: Android
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,6 *


Jestli jste se rozhodli, že do roku 2021 vstoupíte zdravěji, je tu pro vás aplikace Smoothie recepty, která je nejen česky, ale ještě k tomu zdarma. V databázi je zhruba sedmdesátka receptů, a to jak na sladké, ovocné nápoje, tak i na ty zeleninové. U každého receptu také nechybí nutriční hodnoty i možnost přidání chybějících ingrediencí do nákupního seznamu.
 

Stahujte Smoothie recepty pro Android


Rozhodli jste se pro zdravější životní styl spolu se svým partnerem nebo partnerkou? Každý recept si lze přizpůsobit podle počtu osob. A až se z vás stanou mistři smoothie, do aplikace své nejoblíbenější kombinace můžete také přidávat.
 

Drops


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,6 *


Aplikaci Duolingo, která vás formou kvízů učí cizí jazyky, jsme vám už před nějakou dobou představovali. Zatímco ale Duolingo je tu hlavně na procvičování gramatiky a frází, na učení nových slovíček existuje mnohem šikovnější aplikace - Drops, kterou v Google Play vyhlásili jako aplikaci roku.
 

Stahujte Drops


V nabídce jsou vedle angličtiny všechny světové jazyky i mnoho dalších, třeba chorvatština, turečtina nebo švédština. Učení slovíček pak probíhá formou pětiminutové hry s pomocí vizualizací, a tak bude zapamatování nových slovíček opravdu hračka. Plánujete dovolenou nebo pracovní pobyt v zahraničí? V Drops najdete i slovní zásobu speciálně určenou pro turisty.
 

K novému já nový LTE smartphone

Odměnit se hned na startu plnění předsevzetí nebo až poté, co budete nový zvyk dodržovat nějakou chvíli, určitě není špatný nápad. Odměna vás bude motivovat, abyste v úsilí pokračovali. A když už je řeč o mobilních aplikacích, jsme si jisti, že by se vám k nim hodil také nový smartphone.

Čtyři telefony za dotované ceny si pro své zákazníky připravil největší virtuální operátor SAZKAmobil. V nabídce nechybí skvělý fotomobil Xiaomi Redmi Note 8T za nepřekonatelných 4 499 Kč, ale také špičkový Samsung Galaxy A41 s cenovkou 6 999 Kč. Vybrat ale lze i vybavený a opravdu levný Xiaomi Redmi 9AT za 2 499 Kč a příznivcům tlačítek zase SAZKAmobil připravil telefon Nokia 225 4G za pouhých 899 Kč.

Všechny zmíněné modely podporují rychlé 4G sítě, a tak budete moct nejen při plnění svých předsevzetí surfovat bez omezení. Prohlédněte si všechny telefony na tomto odkazu.

Přečtěte si také