„Vždyť já ani nemám rád drahá auta!“ postěžoval si výherce víc než 8 milionů

Třiačtyřicetiletý muž z Kimberley v Jihoafrické republice dlouho snil o krásném domě. Před více než deseti lety proto začal pravidelně sázet v loterii a celou dobu věřil, že jednoho dne vyhraje. To se mu povedlo před pár týdny, kdy společně s devatenácti dalšími sázejícími trefil v přepočtu 164 milionů korun.

Přečtěte si také: „Díky výhře mohu pomoct těm, co to potřebují.“ Super Zlatá rybka nadělila výherkyni 4 miliony


„Sázím každý týden a stejně jako všichni ostatní, i já se pokaždé modlím, abych vyhrál. A teď se to konečně povedlo,“ uvedl v jednom z rozhovorů poté, co si svou výhru vyzvedl.
 

Zapomenutý tiket

V rozhovoru také prozradil, že se o výhře dozvěděl až dva dny po slosování. Tehdy byl na cestě pro další sázenku, když mu došlo, že ještě nezkontroloval tu předchozí.

„Nemohl jsem uvěřit tomu, že jsem uhodl všechna čísla. Zkontroloval jsem si to třikrát, a pak se vrátil zpátky domů. Tam jsem si je zkontroloval znovu, až mi konečně došlo, že je to pravda,“ vyprávěl nadšeně.
 

Krása náhody

Jeho výherní čísla přitom způsobila poměrně velký rozruch a spousta lidí zpochybňovala věrohodnost celého slosování. Číselná řada 5, 6, 7, 8 a 9 s dodatkovým číslem 10 je ale podle mluvčího loterijní společnosti poměrně běžná. Výherce si ji prý vsadil hlavně kvůli tomu, že chtěl zkusit něco neobvyklého.

Tiket za necelých 11 korun tak muži po rozdělení částky s ostatními vítězi přinesl zhruba 8,4 milionu korun. Peníze však nijak rozhazovat nechce.

„Nepatřím mezi lidi, kteří mají rádi drahé věci. Nemám dokonce rád ani drahá auta! Za výhru dostavím dům, zaplatím dceři vzdělání a zbytek peněz budu investovat,“ prozradil výherce a dodal, že jeho rozumné plány souvisejí s příběhy jiných výherců, kteří miliony z loterie hloupě rozházeli.
 

Víra se vyplácí

Zástupce loterijní společnosti později prozradil, že jiný ze šťastlivců výherní číselnou kombinaci sázel po dlouhých šest let a nikdy nepřestal doufat v to, že mu jednoho dne přinese štěstí.

Máte i vy čísla, v jejichž sílu věříte? Vyzkoušejte je v dnešním Eurojackpotu, kde se nehraje jen o pár milionů, ale o úctyhodných 1,67 miliardy korun. Tiket získáte pohodlně na pár kliknutí na tomto odkazu.

Přečtěte si také