Vyhrajte slaninu na 20 let! 3 bizarní loterie z celého světa

Sportka, Šťastných 10, Eurojackpot nebo Šťastné datum. Loterie, které si můžete zahrát u nás, nejspíš znáte dobře, co ale hry za hranicemi České republiky? V dnešním článku jsme pro vás vybrali trojici opravdu zvláštních her. A některé ceny, které v nich získáte, vás dokonce můžou i zabít.

Papežská loterie

Víra sice hraní loterií úplně nepodporuje, jednu výjimku si ale vyjednal samotný papež. Ne, že by tedy přímo nakupoval tikety, pravidelně ale vyhlašuje hry, ve kterých se losují nebo draží lákavé ceny a kde jdou peníze hráčů na charitativní účely.
 

Přečtěte si také: Nechtěl pracovat, a tak přelstil loterii. Miliony si teď užívá v tropickém ráji


Loni se takové hry zúčastnil i Čech Vláďa N., který vyhrál Lamborghini Huracán. Papeži Františkovi ho věnovala samotná automobilka, protože je ale zvyklý spíš na Papamobil, vzdal se luxusního vozidla ve prospěch potřebných. Příležitost, aby Vláďovi při slavnostním ceremoniálu osobně předal klíčky, si ale ujít nenechal.
 

Radarová loterie

Jestli vás štvou neukáznění řidiči, tak by byla tato loterie přesně pro vás. Přišli s ní ve Švédsku v roce 2010 a systém byl jednoduchý. Silniční radar na měřeném úseku snímal všechny espézetky a řidiči, co pravidla dodržovali, byli zařazení do slosování o pokuty, které zaplatili piráti silnic.

Tuto loterii vymyslel televizní producent Kevin Richardson a vyhrál s ní v soutěži automobilky Volkswagen. A výsledky byly fantastické: nejen, že na měřeném úseku klesla průměrná rychlost z 32 na 25 kilometrů za hodinu, automobilka ale zároveň ve Švédsku zaznamenala nárůst v prodejích svých vozů, šetrných k přírodě, o 84 %.
 

Slanina na doma

Auta, dovolené nebo luxusní byty. Věcné prémie jsou velmi populární i v Česku, dneska večer se třeba v Eurojackpotu hraje o SUV Land Rover Discovery. Co byste ale řekli na loterii, ve které můžete vyhrát víc slaniny, než si umíte představit?

Přesně takovou cenu nabízeli před nějakou dobou jako hlavní výhru na jednom americkém losu. Jmenoval se Slanina na doma a po této uzenině dokonce voněl. A jeden šťastlivec pod fólií našel slaninový příděl na dlouhých dvacet let. O tom, jestli takový nápor nezdravých tuků přežily i jeho tepny, se už média nezmiňují.
 

Vyhrajte auto za 2 miliony

Láká vás spíš onen Land Rover Discovery z Eurojackpotu než noční můra všech kardiologů v podobě desítek kil slaniny? Potom pro vás máme ještě jednu dobrou zprávu. Protože je tahle čtyřkolka s cenovkou 2 miliony korun určena pouze českým sázejícím, šance, že ji získáte, je opravdu vysoká. Abyste si o ni ale mohli zahrát, je zapotřebí mít na dnešní slosování plný tiket včetně doplňkovky Extra 6.

Pokud se navíc zadaří ještě o trošičku víc, svým novým autem si budete moct odvézt i 2,035 miliardy korun, které teď Eurojackpot nabízí. Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také