Výherce 400 milionů korun: Jsem šťastný, že můžu pomáhat

Peter v roce 2015 vyhrál v britském Lottu v přepočtu víc než 400 milionů korun. Ve vteřině z něj byl bohatý člověk, který ale okamžitě věděl, kam půjdou první peníze – do centra Merlin MS, které se stará o lidi z roztroušenou sklerózou.

Přečtěte si také: Babička mu zakázala sázet. Neposlechl ji a vyhrál 22 milionů


Peter ho nevybral náhodou. Stejnou nemocí trpěla jeho žena a on se o ni přes třicet let staral sám, protože centrum tehdy ještě neexistovalo.
 

„Jsem šťastný, že můžu pomáhat.”

„Jsem šťastný, že jsem se dostal do pozice, kdy si můžu dovolit přispívat na to, co je opravdu důležité. Když sledujete milovanou osobu, jak ji roztroušená skleróza pomalu ničí, je to strašné. Nikomu bych to nepřál,“ říká Peter. Jeho žena sice zemřela sedm let předtím, než vyhrál, ale jak multimilionář říká, určitě by s jeho rozhodnutím souhlasila.
 
inp_600x500.jpg

Centru věnoval rovný milion liber, v přepočtu skoro třicet milionů korun. Za tyto peníze v areálu vznikl mimo jiné zbrusu nový bazén, který pacientům se sníženou schopností pohybu velmi pomáhá.
 

Vyhrané peníze šly i na sportovní kluby

Tím ale Peterova štědrost nekončí. Peníze dal i jiným sdružením, které je potřebují, a taky dvěma lokálním ragbyovým klubům.

Jak vidno, hráči loterie mají dobré srdce. Víte, na co byste přispěli vy, kdybyste vyhráli tolik peněz? Abyste to ale mohli udělat, je potřeba si nejdřív vsadit a vyhrát. Váš tiket Sportky si můžete obstarat i online na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Express, National Lottery

Přečtěte si také