Výherce 2,2 miliard korun se hledal šest týdnů. Našel se!

Jednapadesátiletý Andrew by mohl vyprávět. Trvalo mu dlouhých šest týdnů, než se přiměl najít vsazený tiket v autě. Měsíc a půl mu tam ležel jackpot – přes 76 milionů liber, téměř 2,2 miliardy korun.
 

Přečtěte si také: Loterijní výherkyně hledá „pana Božského”. Vítězí zaplatí 1,7 milionů 

„Je to malý vánoční zázrak: příběh muže, co málem o tyto peníze přišel,“ řekl výherce v tiskovém prohlášení, které vydali zástupci loterie.
 

O peníze se přihlásil jen díky přítelkyni

Andrew sází pravidelně a štěstěna se na něj nemohla usmát v lepší čas, v době, kdy jackpot EuroMilionů nabízel astronomickou sumu. Ke kontrole tiketu přitom musely Andrewa opakovaně vyzývat jak jeho partnerka, tak jeho neteř. Jednu výhodu to ale mělo, o výhře se dozvěděl jen krátce před Vánoci a Ježíšek to byl opravdu štědrý. 

„Bylo asi osm večer a dívali jsme se na televizi, když mi přítelkyně Louise znovu připomněla ten tiket. Konečně jsem se odhodlal jít do své dodávky, vzít balíček všech podaných sázenek, sednout si a postupně je projít,” prozradil výherce, co vedlo k odhalení skutečnosti, že je majitel závratných 2,2 miliard korun. 

„Měl jsem je seřazené podle data, takže chvíli trvalo, než jsem se k tomu výhernímu tiketu dopracoval. Na konci ze mě vypadlo: mám to, vyhrál jsem 76 milionů liber. Nechtějte vědět, co mi na to Louise odpověděla,“ řekl s úsměvem novopečený boháč. 
 

Díky výhře mohl šéfovi prásknout na stůl s výpovědí

Andrew celý život pracoval na stavbě. Zejména v zimě a v dešti podle něj nešlo o nic příjemného, a tak není divu, že se rozhodl odejít do předčasného důchodu a užívat si peněz. 

Seznam věcí, které chce Andrew sobě a své rodině koupit, se rychle rozrůstá. Půjde o klasické věci, nový dům nebo nová auta. Příští Vánoce ale plánuje luxusní dovolenou pro celou rodinu.

Taky se vám stává, že si zapomenete zkontrolovat vsazený tiket? Pokud si stáhnete mobilní aplikaci od Sazky, žádná výhra už vám nikdy neuteče. 

Díky ní můžete jak kontrolovat své papírové sázenky, tak si tiket sehnat také online. Anebo si tu třeba setřít nějaký ten eLos. Mobilní apku pro Android a iOS získáte na tomto odkazu

Přečtěte si také