Vstávejte brzy a sportujte. 5 zvyklostí, které bohatí dělají každý den

Jíte nezdravě, díváte se na televizi dlouho do noci nebo trávíte hodiny na sociálních sítích? Všechno je součást vaší denní rutiny, která zásadně ovlivňuje vaši schopnost plnit své cíle i vaše sny. 

Přečtěte si také: Výhru 4,5 miliardy oslavili sourozenci večeří ve fast-foodu


Proto si vezměte příklad z následujících pěti zvyklostí boháčů a třeba už za chvíli zjistíte, že se vám peníze na účtě hezky střádají.
 

1. Vstávejte brzy

Pokud nejste náturou skřivan, první doporučení vás moc nepotěší. Ale až příště budete na budíku klikat na SNOOZE a prodlužovat si spánek ještě o 5 minut a pak o 5 minut a pak o 5 minut… Uvědomte si, o co všechno přicházíte. Ono vstát 20 minut před odchodem do práce a stresovat se hned po ránu není zrovna ideální start dne.

Téměř polovina bohatých lidí vstává dokonce 3 hodiny předtím, než jde do práce. Je to totiž čas, kdy si zvládnou jít zacvičit, pořádně naplánovat svůj den nebo zvládnout nějaké osobní resty. Když pak dorazí do práce, jsou dobře naladěni a jde jim všechno líp od ruky.
 

2. Sportujte

Všichni víme, že by se to tak nějak mělo, protože je to zdravé. Což ale neznamená, že se touhle znalostí řídíme. Jenže téměř osm z deseti bohatých lidí dělá denně alespoň půl hodiny aerobní cvičení, ať už to je plavání, běh, rychlá chůze, brusle nebo kolo.

Oni prostě vědí, že jejich fyzická schránka je důležitá i pro psychiku a pro jejich pracovní výkon. Pohyb podporuje přemýšlení i paměť, potvrzuje to Harvardská lékařská fakulta. Z čehož vyplývá, že pokud se budete hýbat, budete rozhodně vyrovnanější a lépe budete zvládat každodenní úkoly.
 

3. Nerozhodujte o hloupostech

Kolikrát jste stáli před skříní a přemýšleli, jakou košili si dneska vezmete? Kolik takových drobných rozhodnutí každý den musíte udělat? Zkuste eliminovat ta, která můžete, a zbytečně vám zatěžují mozkovou kapacitu.

Majitel Facebooku Mark Zuckerberg má například dvacet stejných šedých trik, Steve Jobs nosil stále černý rolák a džíny. Řada úspěšných lidí také jí pravidelně stejné jídlo, aby nemusela každý den přemýšlet nad svým jídelníčkem. Takže jsme si jisti, že i vy určitě najdete podobná denní rozhodování, která můžete zkrátka šrkrtnout.
 

4. Čtěte

Četba knihy přináší řadu benefitů pro váš mozek. Pár stran před spaním vás skvěle zrelaxuje, rozhodně víc, než zkoumání sociálních sítí.
Pokud už čtete, zamyslete se nad tím, jaká literatura vás dokáže posunout někam dál nebo zlepšit kvalitu vašeho života. Vězte, že 85 % bohatých lidí čte nejméně 30 minut denně.
 

4. Meditujte

Jestli si myslíte, že na chvilku vypnout a zahrát si na mobilu například Candy Crush je relaxující, vězte, že vás do ZENu podobná věc rozhodně nepřivede. Opravdová meditace vám má přinést zbystření smyslů, zvýšit produktivitu a pořádně vás uvolnit.

Najděte si svou cestu k zaslíbené meditaci. Klidně si na pár minut jen zavřete oči a pořádně dýchejte do břicha a představujte si něco krásného, třeba jak vyhráváte Superjackpot ve Sportce.

Je tahle představa lákavá? Aby ne! My vám navíc garantujeme, že vás od milionového jackpotu dělí pouhých šest čísel. Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz a už dnes večer můžete mít v kapse fantastických 164,3 milionu korun.

Přečtěte si také