Vše si dobře rozmyslete a chraňte si soukromí. 6 doporučení od výherců loterie

Powerball je největší americká loterie, a je tedy jasné, že nabízí extrémně vysoké jackpoty. Dokonce nejvyšší na světě, o čemž by mohli vyprávět výherci částky, při jejímž vyslovení se snad zatají dech i nejbohatším Čechům: 1,6 miliardy dolarů – 35,2 miliardy korun. V roce 2016 si tuhle výhru rozdělili tři výherci. A jaké rady tedy pro další, kteří vyhrají v loterii, mají?

Než se o výhru přihlásíte, dopřejte si oddechový čas

A je to tady. Právě jste zjistili, že vaše čísla tentokrát padla. Hned, jak se vám zklidní tep, podívejte se do herního plánu, kolik máte času na vyzvednutí výhry. Nikam ale ještě nechoďte. Na tak velkou sumu byste se měli trochu připravit.
 

Přečtěte si také: Rozjeli podnikání nebo cestují. Co dělají největší loterní výherci?


Mae a Marvin Acostovi, jedni ze tří největších výherců světa (ano mluvíme o těch 35,2 miliardách), čekali dokonce půl roku, než se o peníze přihlásili. A třeba u takové Sportky nebo Eurojackpotu máte hned celý rok, abyste se se Sazkou dohodli, jak si výhru převezmete.
 

Sežeňte si finanční poradce a právníka

A to je hned druhá rada. Nejde jen o to peníze někam uložit, je dobré mít šikovné poradce, kteří vás budou chránit a pomohou vám vaše jmění ještě znásobit a vytěžit z něj maximum.
 

Chraňte své soukromí

Jakmile se lidé o vaší výhře dozvědí, můžete se stát terčem nechtěného zájmu. Zkuste to udržet v rámci rodiny a nejlepších přátel v tajnosti.

Jedni z výherců Powerballu Maureen Smith a David Kaltschmidt dokonce po výhře chodili dál do práce a nikoho ani nenapadlo, že jsou pohádkově bohatí.
 

Nedělejte velké životní změny

Robinsonovi, kteří si odnesli v Powerballu 328 milionů dolarů, radí: „Nemůžete jen sedět doma a vůbec nic nedělat. Jak dlouho se to dá vydržet?“ S manželkou oba zůstali v práci, alespoň do doby, než věděli, kam se jejich nové cesty budou ubírat.
 

Naložte s výhrou chytře

Američtí multimilionáři radí dát si pozor na útraty. Nevěřili byste, jak rychle se mohou miliony dolarů rozkutálet. Dobré prý je vnímat loterní bohatství jako semínko, které zasadíte a pak sklízíte. Tedy peníze zainvestovat a utrácet jen úroky, které z nich plynou.
 

Náhodný tip nebo vlastní čísla?

Tohle je snad nejčastěji diskutované téma. Technicky vzato mají výherci stejnou šanci na výhru, ať už čísla sami zaškrtávají, nebo je nechávají vybírat terminálem. A jak to bylo s výherci největšího Powerballu? Dva výherci zvolili náhodný tip a jeden měl vsazená čísla, která sází už 30 let.

I proto pro vás na závěr máme ještě jednu radu: hrajte zkrátka tak, jak vás to baví úplně nejvíc. A jestli se kvůli vsazení třeba takové Sportky, nechcete čekat ve frontě v trafice, až na vás přijde řada, klikněte si pro svůj tiket online na tento odkaz.

Přečtěte si také