Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard

Nezaměstnaný muž z New Jersey si šel jako obvykle vsadit den před losováním loterie Mega Millions. Tentokrát ale své dva tikety zaplatil, nechal je ležet na prodejním pultu a odešel. 

Přečtěte si také: Výhra 223 milionů ho začala nudit. A tak se vrátil zpátky do práce


„Koukal jsem se do mobilu. Položil jsem tikety na pult, abych si uklidil vrácené peníze, pak jsem si schoval peněženku a něco jsem dělal s telefonem a z obchodu jsem zkrátka odešel,“ vypráví pan Weirsky.
 

Své sázenky nemohl nikde najít

Hledáním tiketů pak prý doma strávil několik hodin, protože byl přesvědčený o tom, že je někde nešikovně odložil. Až druhý den se vrátil do obchodu a ptal se už jiného prodavače, jestli se náhodou nenašly někde jeho vsazené tikety na večerní losování. Prodejce ho nejdřív zpovídal, aby se ujistil, že uzavřené sázky jsou opravdu jeho, až pak mu je dal zpět. Zákazník, který přišel po něm, si jich totiž všiml a upozornil na to obsluhu.

„Byl jsem opravdu rád, že se našel slušný člověk, který tikety vrátil. Že jsou výherní, jsem nevěděl ještě pár dní, protože hned po losování jsem si je nekontroloval,“ pokračuje ve vyprávění pan Weirsky, který sází každý týden za dvacet dolarů.
 

Kontrola v aplikaci mu potvrdila výhru

O své neuvěřitelné výhře se dozvěděl až po pár dnech, kdy jeho mámě volala kamarádka, která si myslela, že jejich společný přítel vyhrál téměř šestimiliardový jackpot. Vsadil si totiž ve stejné prodejně jako pan Weirsky.

Náš roztržitý muž tomuto známému hned zavolal a zeptal se ho, jestli opravdu vyhrál, on ale řekl, že výhercem není.  Okamžitě proto sáhl po svých vsazených tiketech a po svém chytrém telefonu, aby se hned podíval, jak si v loterii stojí on. A už za chvilku zjistil, že je majitelem 273 milionů dolarů.

Protože své výhře nemohl pořád uvěřit, vypravil se do obchodu. Po projetí terminálem mu ale i tam potvrdili, že skutečně vyhrál. Hned si vzpomněl na příběh ztraceného tiketu a veřejně řekl, že by moc rád našel onoho poctivého člověka, který mu tikety vrátil. „ Rád bych mu poděkoval a odměnil se mu,“ podotýká Weirsky.
 

Jako první si koupil pick-up

Panu Wirskymu se naprosto změnil život. Není se čemu divit, protože byl zhruba patnáct let bez práce, spíš mužem v domácnosti. S manželkou se ale rozvedli a on si plánoval najít konečně nějakou práci. To už teď opravdu nemusí. I po zdanění mu zbyde 162,5 milionu dolarů, tedy téměř 4 miliardy korun.

Nejdřív si koupil nový nákladní pick up, pak se zavřel do kanceláře se svým právníkem a jeho rady si vzal k srdci. „Říkali mi, že se taky z těch peněz můžu zbláznit, tak pojedu na hezkou dovolenou a sebou vezmu celou rodinu,“ uzavírá své vyprávění Weirsky.
 

Kontrolujte tikety stejně jednoduše jako pan Weirsky

Nejen v Americe se dají kontrolovat tikety přes aplikaci, stejně pohodlnou možnost mají také čeští hráči. Až si tedy vsadíte třeba Sportku, už nikdy si na papír nebudete muset zapisovat tažená čísla, která uvidíte v televizi.

Mobilní aplikace Sazky je dostupná pro operační systémy Android a iOS a kontrola tiketu je s ní otázkou pár sekund. Sázenku jednoduše naskenujete prostřednictvím fotoaparátu, kliknete na tlačítko „Zkontrolovat sázku” a o tom, jestli jste se právě stali novým českým milionářem, máte hned jasno.

Apku Sazky, přes kterou si také můžete vsadit své oblíbené hry jako Sportka, Eurojackpot nebo Šťastných 10, si stáhnete zdarma na tomto odkazu.

Přečtěte si také