V loterii brali miliardy. 3 největší loterní výherci na světě a jejich příběhy

Největší jackpoty na světě nabízejí dozajista dvě americké loterie. My se dneska podíváme na asi nejznámější z nich, kterou je Powerball. A prozradíme vám, kdo získal v jeho historii nejvyšší částky, víme ale i to, jak s desítkami milionů dolarů výherci a výherkyně naložili.

Seniorka trefila přes 13 miliard

gloria_600x400.jpg

Kdo: Gloria Mackenzie
Výhra: 590,5 milionu dolarů (13,5 miliardy korun)
Rok: 2013


V roce 2013, kdy na Floridě oslavila výherkyně trefu Powerballu, byl tohle nejvyšší loterní jackpot v historii, který vyhrál jeden člověk. Od té doby už samozřejmě padly i vyšší výhry, i tak je ale jisté, že ani děti Glorie Mackenzie už do konce života nemusí pracovat.

Předtím, než šla Gloria do důchodu, pracovala jako učitelka. A roky také pravidelně sázela ve svém oblíbeném supermarketu. Ten den, kdy si šla pro svůj šťastný tiket, ji lidé pustili ve frontě, aby nemusel čekat.
 

Přečtěte si také: Důchodci přišli na to, jak přelstít loterii. A vyhráli skoro 600 milionů


Ona si pak na pokladně koupila tiket náhodných čísel za 10 dolarů. Těžko říct, jestli by tato kombinace vyšla na někoho jiného, kdyby lidé Glorii nepustili před sebe. Nakonec je ale ukořistila ona, a vyhrála tak víc než 590 milionů dolarů.

Příliš mnoho dalšího, než se se jedná o seniorku z Floridy, se o Glorii neví. Své soukromí si pečlivě chránila už v momentě, kdy si výhru přebírala a dělá to dodnes. Do médií jen uniklo, že si koupila nový dům a také část výhry věnovala škole, kde dříve vyučovala.
 

Výhru 17 miliard oslavila v posteli pod peřinou

mavis_600x400.jpg

Kdo: Mavis Wanczyk
Výhra: 758,7 milionu dolarů (17,5 miliardy korun)
Rok: 2017


Mavis Wancyk, která trefila šťastná čísla Powerballu, si také přála zůstat co nejvíce mimo zájem veřejnosti. Prohlásila, že si chce zalézt do postele, být sama a dobře si rozmyslet, co s výhrou udělá. Vzhledem k tomu, že se o ní moc nemluví, se jí zřejmě přání splnilo.

Na sociálních sítích se sice nějakou dobu množily falešné profily Mavis a vznikla také celá řada nadací, nesoucích její jméno. Policie ale naštěstí všechno v poklidu vyřešila. A nám tak nezbývá než Mavis držet palce, aby si peníze mohla v klidu užívat dál.
 

Nejvyšší jackpot historie uhodli tři sázející

Maureen_600x400.jpg

Kdo: Trojice sázejících
Výhra: 1,59 miliardy dolarů (36,6 miliardy korun)
Rok: 2018


Nejvyšší jackpot v historii loterního světa si rozdělili tři výherci Powerballu. Lisa Robinson je jednou z výherkyň a všechny pobavila tím, že na svém životě nechce nic měnit. Rok se s rokem sešel a dnes spolu s rodinou žije v obrovském domě na obrovském pozemku.

Další výherci Maureen Smith a David Kaltshmidt toho na svých životech tolik nezměnili, snad jen si koupili nové SUV a Teslu. Dál žijí ve svém domě, chodí do stejných obchodů i restaurací. A hlavně dál hrají loterii.

Do třetice Marvin a Mae Acostovi, ti si dopřáli hodně času, aby naplánovali, jak se k nově nabytému jmění postaví. Nejvíc si přáli zůstat v anonymitě, což se jim povedlo a stále docela daří.

Chcete se také stát majiteli miliard? Váš sen se může splnit už za pár dní díky Eurojackpotu. Svůj online tiket na další slosování pořídíte na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Fox, NBC.

Přečtěte si také