V bazaru si koupila pohovku za pár stovek. Našla v ní hodinky za skoro 6 milionů

O tom, že nám do klína spadne milionové jmění a my si poté začneme plnit i ty nejtajnější přání, sní asi každý, kdo si aspoň jednou koupil tiket do loterie. Nějaké ty sny, na které nám z běžného rozpočtu nezbývají peníze, se nevyhýbají nikomu z nás. A pak jsou tací, kteří takovou trefu skutečně udělají.

Přečtěte si také: Tiket ukrytý v šicím stroji přinesl Češce skoro 14 milionů


Tento příběh zní dost neuvěřitelně, ale před pár týdny se opravdu stal. Jistá dáma z Kanady zrovna penězi neoplývala, a tak si pro svůj nový gauč zašla do bazaru. Zaplatila za něj pouhých pětadvacet kanadských dolarů, v přepočtu asi 440 korun. A téměř okamžitě, jak si ho přivezla domů, sedačku umístila ve svém obýváku.
 

Mezi polštáři objevila nečekaný poklad

Stejně jako většina žen, i ona ráda telefonuje. Při jednom takovém dlouhém hovoru zajela bezděky rukou mezi polštáře, když ucítila kovový předmět. Jen krátce nato z gauče vyndala hodinky s logem korunky a pěti písmeny, která sama o sobě značí kousek vytříbené kvality: Rolex.

Jak prozradil hodinář Paul Altiery, který tuto historku zveřejnil, dáma poté volala svému otci, jestli u ní náhodou hodinky nezapomněl. Odpověděl jí, že určitě ne - na to, aby si on sám koupil „Rolexky” prý rozhodně nemá.
 

Limitované edici propůjčil tvář herec Paul Newman

Rolex_600x400.jpg

Kanaďanka si tak sedla k internetu a začala hledat. A už chvíli na to zjistila, že její pohovka za pár korun ukrývala skutečnou trefu do černého. Nešlo totiž jen tak o nějaké hodiny, v jejím gauči se ukrývaly ty s označením Daytona, navíc ve velmi limitované edici, které propůjčil tvář americký krasavec Paul Newman. Tento ceněný hodinářský kousek se vyráběl pouze v letech 1966 až 1969 a za tu dobu vznikly pouhé tři tisícovky kusů.

Protože ale Kanaďanka není žádná zlatokopka nýbrž poctivá žena, vypravila se zpátky do bazaru, kde sedačku koupila, aby mohla hodinky vrátit původnímu majiteli. U obchodníka ale zjistila, že měl na prodej kousek, který si žena koupila, už víc než čtyři roky. A vzhledem k tomu, že se jednalo o obyčejný gauč nevalné hodnoty, neschoval si ani doklady o tom, kdo mu ho v bazaru nechal.
 

Za peníze si koupí dům i nová prsa

Když se tedy klikařka ujistila, že neexistuje způsob, jak najít původního majitele, obrátila se na odborníka na starožitné hodinky Paula Altieryho, majitele firmy Bob’s Watches. Po pečlivém přezkoumání překvapené ženě nabídl a následně i zaplatil 250 tisíc dolarů, víc než 5,7 milionu korun.

Protože se jedná o opravdu mimořádný kousek, Paul Altiery se rozhodl, že ho dál neprodá a hodinky se stanou chloubou jeho soukromé sbírky. A jak s penězi, které jí doslova spadly z nebe, naloží Kanaďanka? Hodináři prý prozradila, že si koupí nový dům a ještě jí zbude dost na plastiku prsou, po které už nějaký ten pátek touží.
 

Nemáte doma poklad i vy?

Pečlivě prohlížet věci z bazarů anebo půdy či sklepů se zkrátka vyplatí. Pokud ale nic, co by mělo milionovou hodnotu, neobjevíte, můžete si také vsadit.

Dneska večer se ve Sportce hraje o 252,2 milionu korun, a když Superjackpot trefíte, bude proti vám tahle žena, jejíž příběh obletěl svět, skoro žebračka. Vstupenku k šanci vyhrát stovky milionů získáte na tomto odkazu.

Autoři fotografií: iStock Photo, Guy Sie, Flickr.

Přečtěte si také