V Austrálii padla rekordní výhra. Díky online hraní si žena vydělala 1,7 miliard

Výherkyně ze Sydney přepsala australskou loterní historii. Tiket si podala online jen večer před slosováním a náhodná čísla jí přinesla přes 107 milionů dolarů, v přepočtu víc než 1,7 miliard korun.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliard


V Austrálii mají zvyk, že zástupci loterie výhercům hned po slosování volají, aby jim radostnou zprávu oznámili. Stejně tak tomu bylo i s touto rekordmankou. Ta se ale zároveň chvilku předtím vrátila z práce, byla unavená a na hovory po telefonu neměla náladu.
 

„Vůbec nerozumím, o čem mluvíte!”

„Vůbec nerozumím, o čem to mluvíte,” řekla prý podle tiskové zprávy tamní loterie výherkyně. A chtěla telefon položit. Když jí muž zopakoval, že vyhrála v Powerballu, jako první ji napadlo, že si z ní někdo vystřelil.

„Podívejte, dneska jsem měla vážně těžký den, takže na žádné hloupé vtipy nemám náladu,” rázně utnula žena volajícího. Ten se ale nenechal odradit a znovu jí zopakoval, že vyhrála, i tentokrát ale došlo k nedorozumění. Australanka se totiž přeslechla a nejdřív si myslela, že jí náleží „jen” 107 tisíc dolarů, tedy 1,7 milionu dolarů.

Už tato částka ale byla samozřejmě důvodem k oslavě. „Proboha, vážně jsem vyhrála 107 tisíc? To je fantastické! Počkejte, ne 107 tisíc, ale 1,7 milionů? Co si s tolika penězi počnu?!” vychrlila na volajícího.
 

Výherkyně procestuje Austrálii v karavanu

Žena, která si přála zůstat v anonymitě, si po chvíli myšlenky trochu srovnala a rezolutně odmítla, že by díky obrovskému majetku, který vyhrála, dala v zaměstnání výpověď. Pracuje ve zdravotnictví, a protože ji její povolání víc než baví, chce se mu naopak díky penězům, co teď má, věnovat ještě víc.

Uvažuje také, že by si koupila karavan a s rodinou procestovala Austrálii, jak si vždycky přála. A také prozradila, jak svoji výhru oslaví:

„Z té informace se mi ještě pořádně točí hlava, a tak se těším, až si sednu a svých nových 1,7 milionů dolarů oslavím skleničkou levného Chardonnay, co mám v lednici,” ukončila hovor výherkyně, které smysl pro humor rozhodně nechybí.
 

Přes internet můžete vyhrát i v Česku

Online se hraje a vyhrává nejen v Austrálii, ale i u nás, v Česku. Na internetu najdete většinu svých oblíbených her včetně Eurojackpotu.

A pokud tipnete ta správná čísla, můžete vyhrát dokonce ještě víc než tato Australanka. Pro svůj tiket si klikněte třeba ze svého gauče na tomto odkazu.

Přečtěte si také