Užijte si Silvestr ještě víc díky těmto aplikacím

Dobré jídlo a dobré pití patří ke každé oslavě, k té silvestrovské dvojnásob. Jestli hledáte pomocníky na hledání nejlepších receptů nebo výběr nejlepších bublinek, tyto tři aplikace vám poradí.

I když letos nebude oslava příchodu nového roku taková, jako jsme na ni byli zvyklí, rozhodně to neznamená, že si Silvestra nemůžeme užít.
 

Přečtěte si také: SAZKAmobil nabízí SIM kartu za půlku a 2GB za cenu 1 GB!

Inspiraci na skvělé jednohubky, ale třeba i křidélka či žebírka  najdete v aplikaci Tasty. S výběrem vína nebo šampaňského zase poradí Vivino, komunita 42 milionů milovníků vína. Že jste spíš na zlatavý mok? Potom stahujte Untappd, která je přeborníkem i co se řemeslných pivovarů týče.
 

Tasty


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,7 *


Je pečené koleno nuda a domácí pomazánky a chlebíčky už po sérii vánočních návštěv nemůžete ani vidět? Inspiraci, co připravit na silvestrovskou tabuli, najdete v aplikaci Tasty. Na svědomí ji má skvělý web BuzzFeed, který se primárně zaměřuje na zajímavá fakta snad o všem, co vás napadne. Na sociálních sítích je ale už nějakou dobu vidět hlavně díky krátkých videím s recepty, z nichž si většinu budete chtít okamžitě uvařit.
 

Stahujte Tasty pro Android


Co třeba Monkey Bread, velmi efektní kynutý chleba, z něhož se dobře trhají jednotlivá sousta a který si můžete udělat třeba na způsob pizzy, se slaninou a sýrem nebo jako fondue s rozteklým sýrem uprostřed? Najdete tu ale také celou řadu receptů na různá křidýlka a žebírka stejně jako tzv. finger food, tedy jednohubky jako dělané na silvestrovskou oslavu.
 

Stahujte Tasty pro iOS


Vivino


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,6 *


Nakupuj už jen dobré víno. Tak zní podtitul aplikace Vivino, která je s 42 miliony uživateli největší vinařskou komunitou světa. Po její instalaci a registraci si na aplikaci vzpomeňte pokaždé, až budete stát v obchodě před metry dlouhými regály vín. Pomocí fotoaparátu stačí naskenovat vinětu a během několika vteřin se dozvíte, jestli jde o klenot, nebo jen o předražený patok. V databázi se nachází 220 tisíc vinařství a 11,9 milionu lahví vína, takže šance, že tam ta, kterou máte zrovna v ruce, nebude, je opravdu malá.
 

Stahujte aplikaci Vivino


Vivino vám ale bude sloužit tím víc, čím víc ho budete používat. Díky vlastním hodnocením si postupně vytvoříte chuťový profil, který vám vyhovuje, a aplikace pak bude umět odhadnout, jestli vám víno bude chutnat. Milým bonusem jsou interaktivní kurzy, kde se můžete dozvědět víc jak o odrůdách, tak i vinařských oblastech.
 

Untappd


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,7 *


Češi jsou národem pivařů, což dokazují každoročně zveřejňovaná čísla. Kupříkladu za rok 2018 se u nás vypilo i vyrobilo zdaleka nejvíc piva z celé Evropy, v počtu pivovarů na počet obyvatel jsme si zase za Švýcarskem a Lucemburskem odnesli krásnou třetí příčku. Právě proto vás možná spíš než vinná aplikace potěší Untappd, kde je středem zlatavý mok se sametovou pěnou na povrchu.
 

Klikněte pro stažení Untapped


V databázi nechybí velcí výrobci, ale najdete tu také tisíce minipivovarů z celého světa. V aplikaci můžete hodnotit jak jednotlivá piva, tak třeba i právě pivovary. Lze tu ale také diskutovat s ostatními uživateli a až to situace dovolí, tak se tu dozvíte o speciálech, které aktuálně nabízí vaše oblíbená hospůdka.
 

Připravte se na Silvestra s dvojitými porcemi dat

Docházejí vám při výběru toho správného jídla, vína nebo piva data? Pokud přejdete k SAZKAmobilu, dobijete si kredit za aspoň 300 Kč a poprvé využijete jako Odměnu za dobití 1 GB mobilního internetu, dostanete od nás rovnou 2 GB.

2 GB dat místo jednoho ale získají i stávající zákazníci, a to jak majitelé přeplacenek, tak i tarifní zákazníci. Stačí, aby si balíček 1 GB mobilního internetu objednali přes aplikaci, internetovou samoobsluhu nebo zákaznickou linku, a objem dat jim bude automaticky zdvojnásoben.
 

Klikněte pro vše, co vás zajímá, o předplacenkách


A skvělou zprávou je také skutečnost, že SAZKAmobil jako jeden z mála virtuálních operátorů neomezuje rychlost LTE a jeho zákazníci si tak mohou užívat rychlost až 150 Mb/s.

Přečtěte si také