Už víte, za co utratíte miliardy z Eurojackpotu? Leťte do vesmíru

Sázíme proto, abychom vyhráli. To není nic objevného. Ale taková cesta do vesmíru už bezpochyby objevná je. Tento druh turistiky je sice ještě v plenkách, přesto už pomalu můžete začít kupovat „jízdenky“. A vítězný los nebo milionový tiket vám bude na kratší cestu stačit.
 

Přečtěte si také: Ve Sportce padla rekordní výhra přes 92 milionů

Za pár minut ve vesmíru zaplatíte 200 až 250 tisíc dolarů, v přepočtu asi pět a půl milionu korun. Britská společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona prý prodala už sedm set lístků. Žádná komerční raketa však ještě nevzlétla, podle zakladatele firmy je to ale otázka týdnů, možná měsíců.

„V budoucnu by se určitě mohlo vyvinout něco jako vesmírná turistika, něco pro lidi velmi lákavého a inspirativního. Bude o ni velký zájem,“ odhaduje Valerie Neal, historička z muzea National Air and Space Museum.

Podobné plány jako Bronson má i jiný vizionář, Američan Elon Musk, spoluzakladatel automobilky Tesla. Jeho vesmírná společnost SpaceX vyšle prvního klienta až k Měsíci. Na oběžnou dráhu se vydá japonský miliardář, podnikatel a filantrop Jusaku Maezawa. 

Dojít by k tomu mělo v roce 2023. Kolik bude tento výlet stát, nechce Musk ani bohatý Japonec říct. Odborníci ale odhadují, že by to mohla být zhruba miliarda dolarů, takže asi 23 miliard korun. 

Jisté ale je, že Maezawa, bývalý bubeník punkové kapely, s sebou hodlá vzít šest umělců. Právě umění je totiž jeho největším koníčkem.

Pravda, jde už o astronomickou částku, ale výlet s Virgin Galactic určitě není nereálný. Pokud si vsadíte Eurojackpot, ve kterém je nyní 2,3 miliardy korun, budete mít případně dost peněz jak na nádherný dům a auta, tak i na lístek do vesmíru nebo další sny. 

Eurojackpot si navíc můžete zahrát třeba hned na tomto odkazu.

Přečtěte si také