To by byl pech! Důchodce málem vyhodil tiket s výhrou 149 milionů

Je mu sice už 94 let, myslí mu to ale mnohem lépe, než některým mladším. Bývalý pilot americké armády William Bowker získal ve hře Game Megabucks 6,5 milionu dolarů, v přepočtu 148,9 milionu korun. K tomu, aby svůj důchod i nadále prožíval bez jakékoliv změny, přitom moc nechybělo. 

Přečtěte si také: Víte, jak reagoval muž, který vyhrál miliony ve Sportce? Byl úplně v klidu!


Protože už tak dobře nevidí, dal své sázenky nejprve zkontrolovat vnučce. Ta mu ale řekla, že na nich žádná výhra není, jenže se pletla. Myslela si totiž, že nejde o hru Game Megabucks, ale o jinou loterii - Mega Millions.
 

Chyba vnučky ho málem stála miliony

„Řekla mi, že to tentokrát nevyšlo, a tak jsem tikety skoro hodil do koše,” prohlásil loterní milionář. „Pak jsem si ale řekl, že je pro jistotu zkontroluju ještě jednou, a jsem opravdu rád, že jsem to udělal,” smál se muž, který jako první zavolal ostatním členům své rodiny. A jsou to právě oni, se kterými se o peníze rozdělí.

Miliony americkému seniorovi přitom přinesl náhodný tip, za který zaplatil pouhých 5 dolarů, tedy asi 115 korun. Jak se zástupcům loterie dále svěřil, milionovou sázenku si koupil v obchodě s potravinami v městečku Happy Valley v Oregonu, který je jen kousek od místa, kde s manželkou Jean bydlí. A na jejich trvalém bydlišti nic nezmění ani tato královská výhra.
 

Stěhovat se nehodlají

„V našem domě jsme s Jean opravdu šťastní,” prohlásil bývalý pilot. „Máme skvělé sousedy, se kterými si často povídáme přes plot. A protože kousek bydlí i naše děti, máme tu výhodu, že k nám také pravidelně chodí na večeři.”

Jednu změnu ale Bowkerovi přeci jen udělají. Výherce řekl, že už teď plánují nákup nového auta. „Nic přepychového to ale nebude. Chodím o holi, tak bych chtěl takové auto, kam se bude pohodlně nastupovat i vystupovat,” řekl William. „A víte co? Moje děti mě pořád přemlouvají, že bych si měl místo toho koupit sporťáka, tak nevím, jak to nakonec dopadne,” smál se na závěr šťastný výherce.
 

Víte, jak na spolehlivou kontrolu tiketů?

Splést se při kontrole tiketů není nic složitého, zvlášť pokud vsadíte plnou sázenku a navíc ještě náhodná čísla. Aby se vám to už nikdy nestalo, doporučujeme stáhnout si mobilní aplikaci Sazky. Pak už stačí naskenovat kód na tiketu, zmáčknout tlačítko Zkontrolovat sázku a během pár sekund se dozvíte, jestli je z vás nový loterní milionář. Aplikace je zdarma pro Android i iOS a získáte ji na tomto odkazu.

Anebo si rovnou vsaďte. V Superjackpotu Sportky čeká na výherce hned 49,5 milionu korun a losuje se už dneska večer. Online tiket pořídíte na této webové stránce.

Držíme palce.

Přečtěte si také