Titanic II vypluje v roce 2022

V roce 2022 by tak měl z Anglie do Ameriky vyplout Titanic II, který staví australský miliardář Clive Palmer. Pasažérům slibuje stejný zážitek jako v roce 1912, jen bez ztroskotání.

Přečtěte si také: SAZKA reportér: Pan Potměšil by dal výhru svým dětem a vnoučatům


„Jsem králem světa,“ křičí na přídi Titanicu Leonardo diCaprio ve slavném filmu. Pokud si to stejné chcete zakřičet i vy, máte šanci. Na kolik plavba vyjde, zatím ale Palmerova společnost nezveřejnila. Ví se jen, že se lístky budou prodávat v několika třídách, stejně jako tomu bylo na originální lodi.
 

Lístky budou stát statisíce

Cena bude pravděpodobně mnohem vyšší než lístek na luxusní a kdysi největší osobní loď na světě Queen Mary 2. Na počátku 20. století stála jedna vstupenka tisíc až pět tisíc dolarů (v přepočtu až 110 tisíc korun).

„Interiér lodi bude přesnou kopií originálu, jen bude vybavený moderními technologiemi a lepšími bezpečnostními prvky, říká Palmer. „Wifi ale na lodi nebude,“ dodává.

Projekt by měl vyjít na víc než jedenáct miliard korun, což se zdá být i pro takového boháče, jakým Australan je, docela velké sousto. Podle původních plánů měla být loď hotová už před třemi lety, ale nedostatek financí její stavbu zbrzdil. Nyní je zase celá akce v běhu.
 

Potopte se k vraku původní lodi

Pokud vás Titanic zajímá a nechcete čekat tak dlouho, můžete se mezitím potopit k vraku z roku 1912. Jedna americká společnost chce začít nabízet tyto výlety už letos, zhruba za dva a půl tisíce korun.

Tak sázejte, ať si můžete dovolit tu nejlepší kajutu. Svůj tiket Sportky seženete jednoduše online na tomto odkazu.

Přečtěte si také