Tipy jak vyhrát: tohle jsou čísla, která padají nejčastěji

Vybíráte si čísla náhodně, nebo máte ta svá, která neomylně sázíte každý týden? Vaše šance jsou dle statistik vyrovnané, ale zaškrtávat svá čísla je přeci jen větší zábava a dobrodružství než jen zaplatit už vyplněný tiket. 

Přečtěte si také: Výhru 4,5 miliardy oslavili sourozenci ve fast-foodu


Čísla můžete vidět všude kolem vás, stačí se jen porozhlédnout. Pokud se vám zrovna před losováním Sportky nezdál věštecký sen se šesti číslicemi, mrkněte na čísla autobusů, času na hodinkách, kdy si jdete vsadit, čísla popisná nebo čísla hráčů vašeho fotbalového týmu. Možností, jak se výběrem čísel bavit, je celá řada. Zkuste se opravdu dívat kolem sebe a během jednoho dne nasbírat šest čísel. Loterie je zábava a výběr čísel může být taky.
 

V USA vedou čísla 2 a 16

Ve Spojených státech, konkrétně v loterii Mega Millions nejčastěji padají čísla 2, 4, 17, 31, 39 a 46. V největší americké loterii Powerball jsou to čísla mnohem vyšší: 16, 22, 23, 26, 28 41. Pravděpodobnost, že by ovšem padla hned všechna nejčastěji losovaná čísla v jednom tahu, není příliš velká.

Pokud se podíváme na dlouhodobý horizont, tak právě ve hře Powerball v posledních deseti letech padalo nejčastěji číslo 20. Můžete ho zkusit zařadit mezi svých dalších oblíbených pět čísel. Nebo si do řady dosadit zbylá nejtaženější čísla poslední dekády: 2, 31, 35, 37.
 

Nejšťastnější je číslo 11

Zajímavé je, že postupně z loterního rybníčku začíná nejoblíbenější číslo 7 vytlačovat číslo 11. Klasické šťastné číslo v mnoha kulturách už je tak v četnosti sázení na druhém místě.

Vysvětlení pro to nemáme, ale pokud se na číslo 11 podíváme pod drobnohledem, zjistíme, že v sobě opravdu nese trochu tajemna. Například první vesmírná loď, která přistála na Měsíci, ho měla v názvu, šlo totiž o Apollo 11. Také první světová válka skončila 11. 11. v 11 hodin, podle majského kalendáře skončil cyklus kalendáře 21. prosince 2012 přesně v 11:11.

Nejhlubší bod v oceánu, který byl naměřen v Pacifiku, je 11 km hluboko. V zahraničí se k číslu 11 spřádá celá řada legend a událostí, třeba když Británie přecházela na současný kalendář, vymazala 11 dní. V Severním Irsku existují oslavy tzv. Jedenácté noci. Svatý Josef z Bible byl jedenáctým synem. Svatý Martin přijíždí 11. 11. na bílém koni a tak dále… Zkrátka číslo 11 rozhodně není jen tak obyčejné.
 

A jak je to ve Sportce?

Z dlouhodobých statistik vyplývá, že pokud na svém tiketu zaškrtnete číslo 47, chybu určitě neuděláte. Jde o nejčastěji tažený míček v prvním tahu. Zapomenout byste ale neměli ani na číslo 45, to totiž nejčastěji padá v druhém tahu. A jaká čísla nezaškrtávat? V prvním tahu nejméně padalo číslo 12, v tom druhém 43.

Ať svá čísla zaškrtáváte, nebo volíte náhodný tip, jistá je jedna věc: pokud budete mít svůj tiket, už dneska večer můžete být bohatší o 148,9 milionu. Jestli svoji vstupenku do klubu multimilionářů zatím nemáte, pořídit si ji můžete za pár chvilek na tomto odkazu.

Přečtěte si také