Stejná čísla sázel dlouhých 25 let. Po čtvrt století vyhrál skoro 3 miliardy

Sedmašedesátiletý Robert Bailey už je nyní v důchodu, muž z New Yorku ale celý život pracoval jako státní úředník. A také sázel loterii. Na tikety stále dokolečka vyplňoval stejná čísla. Věřil, že mu štěstí přinese kombinace 8-12-13-19-27. A nakonec se tak skutečně stalo: před krátkou dobou v Powerballu trefil 343,8 milionu dolarů, což po odečtení daní dělá v přepočtu 2,8 miliardy korun.

Přečtěte si také: Ve Sportce vyhrál 22 milionů, teď si začne užívat královský důchod


Jak už bylo zmíněno, Robert stejnou kombinaci sázel dlouhých pětadvacet let. Šťastná čísla mu podle jeho slov poradili ostatní členové rodiny. Když ale po osudném slosování kontroloval přes internet svůj tiket, po zjištění, že se mu trefa konečně podařila, byl v naprostém šoku.
 

V noci neusnul ani na vteřinu

„V tu chvíli jsem si řekl, že to vypadá, že z osudí vypadla moje kombinace čísel. Pak jsem se na to ale snažil nemyslet a chvíli jsem se koukal na televizi. Nic platné to ale nebylo, stejně jsem celou noc nezamhouřil oka,” řekl Američan.

Novinářům, kteří s ním radostnou novinu o jeho výhře přišli oslavit, pak Robert prozradil, co s penězi hodlá udělat. Prý chce, aby pomohly nejen jemu, ale i všem, na kterých mu záleží.

„Pořád chci být sám sebou, takže se budu snažit, co to půjde, aby mě takto vysoká výhra nezměnila,” prohlásil Robert. „Díky loterii teď můžu zabezpečit rodinu a ještě toho spoustu odkázat budoucím generacím. Právě proto jsem si najal právníky a finanční poradce, kteří mi radí, jak peníze co nejlépe investovat.”
 

Za výhru procestuje svět

Za část z nich muž koupí dům své mamince a na stará kolena by chtěl také začít poznávat svět. „Nejdřív jsme na cestování neměli kvůli práci a dětem čas, a pak bylo stále dost výdajů, abychom si mohli pořádně užívat. To se teď díky mé výhře v loterii změní a já už se našeho nového života nemůžu dočkat,” prohlásil na závěr tiskové konference Robert.

Chtěli byste si také dát na chvíli nohy na stůl a nic nedělat anebo byste třeba chtěli poznat daleké krajiny? Celkem 154,3 milionu teď nabízí Superjackpot Sportky. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz a už za pár dní si můžete užívat milionářského života i vy.

Přečtěte si také