Šel koupit hladové kočce žrádlo, přinesl si 30 milionů

Někdy i zapomnětlivost přináší příležitost zbohatnout. Až pojedete příště koupit třeba jen nějakou drobnost na benzínku, zkuste si i vsadit nebo koupit los. Člověk  nikdy neví, při jaké příležitosti se k němu štěstí obrátí čelem. 

Přečtěte si také: Nejlíp investované peníze života! Za 60 Kč získal senior ve Sportce přes 26 milionů


Andrew Hancock měl za úkol koupit po cestě z práce kočce žrádlo. Jenže doma zjistil, že na chlupáče zapomněl, a protože si kocour Keksík dosti důrazně o svůj příděl mňoukal, vyrazil páníček nakupovat k nejbližší benzínce. Natankoval a u pokladny ho pak napadlo koupit si i stírací los. Vybral si ten s názvem Monopoly, na který už dvakrát vyhrál 100 liber, asi 3 tisíce korun.
 

Los začal stírat už na parkovišti

Andrew patří mezi nedočkavce, a tak začal los stírat už před benzínkou u stolečku. A jak tak stíral jeden symbol za druhým, nestačil se divit a začínal být poněkud nervózní. „Podíval jsem se, pak jsem se raději podíval znova, a pak mi začalo být docela horko, když jsem si uvědomil, že jsem vyhrál jackpot. Nebyl jsem si ale na sto procent jistý a najednou jsem nevěděl, co mám dělat. Mám zavolat přímo do společnosti National Lottery, abych si ověřil, že jsem se nespletl? Nebo mám jít domů a zavoláme na infocentrum loterní firmy spolu se ženou Paulou?“ vzpomíná si na zásadní okamžik života Andrew.

Nakonec se rozhodl, že se pojede podělit o neskutečnou novinku se ženou. Hned mezi dveřmi zařval z plných plic: „ Vyhráli jsme milion liber!“ A Paula si výherní los prohlídla a začala křičet radostí: „Honem ho podepiš na zadní straně.“  Pár pak zavolal společně do loterní společnosti, kde jim potvrdili výhru jackpotu rovného milionu liber, tedy 30,3 milionu korun.
 

Taková reakce se jen tak nevidí

„Začali jsme hned ječet, křičet a skákat po celé kuchyni a vůbec nám nedošlo, že paní z loterní společnosti je pořád na telefonu. Ona se pak smála a říkala, že takovou reakci už neslyšela roky,“ vypráví s úsměvem na rtech Paula, jaké byly první okamžiky po výhře.

Z výhry byli oba tak vykolejení, že se jim přeci jen nevyhnul jeden katastrofický scénář. Přes veškeré nadšení z losu se totiž ukázalo, že Andrew zapomněl koupit to kočičí žrádlo, pro které původně jel. Chudák malý Keksík si musel vystačit s plátkem šunky, která zbyla v lednici.
 

Výhru investují do cestování

Manželé mají celkem jasno, jak si výhru užijí. Rozhodně pojedou na olympiádu do Tokia, kde je zajímá nejvíc judo, protože jejich dvanáctiletý syn je velkým fandou tohoto bojového sportu a sám chodí pravidelně na tréninky juda.

Další výlet bude do Austrálie, kde má Andrew příbuzné. A oba manželé se těší, až si pořádně odpočinou, protože jsou neustále v práci. Mají totiž cateringovou společnost, která jim dává docela zabrat.

„Pracujeme od nevidím do nevidím a nikdy nemáme čas vypnout. Zaměstnáváme deset lidí a díky výhře teď budeme moct zpomalit a tak nějak se celkově míň nervovat,“ dodal na závěr Andrew.

Nějaká ta koruna navíc se hodí vždycky, teď před Vánoci ale dvojnásob. Ještě víc než Andrew - konkrétně 53,4 milionu korun - můžete vyhrát v dnešním slosování Sportky. A jestli se vám pro tiket nechce do trafiky, klikněte si pro něj na tento odkaz.

Autor fotografie: BBC.
 

Přečtěte si také