Sazkabet analýza 5. kola
Páté kolo bude podle našich bookmakerů především o tom, jak se Sparta, Boleslav a Plzeň dokážou vyrovnat se zvýšenou zápasovou zátěží. Pokud nevíš na co vsadit, nebo jen hledáš inspiraci, nenech si ujít naše tipy! 

Ostrava Baník – Bohemians 1905
Baník ani ve třetím domácím zápase nevyhraje! V sobotu v rámci 5. kola české nejvyšší fotbalové ligy dorazí do Ostravy výběr pražských Bohemians. Klokani přijíždí jistě se zvýšeným sebevědomím po remíze s Plzní 0:0, Ostrava si ale také zvedla sebevědomí, když dokázala ovládnout slezské derby 2:0. Nejlepší střelci na obou stranách zatím letos dvakrát skórovali. Na ostravské straně to byl Tomáš Smola, za hosty pak Ibrahim Keita. Neočekáváme, že by si v tomto utkání ale měli nějako svou bilanci závratně vylepšit. Ostrava není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,5 góly na zápas. Také Bohemians na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 1 branka na utkání.

Ostravě se na domácím hřišti nedaří a Bohemians zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. Druhou možnou sázkovou příležitostí je 2.5 branek méně.

Slavia Praha – Liberec
Slavia zvítězí i před prázdnými tribunami! Další analyzovaný zápas 5. kola se odehraje v sobotu mezi celky Slavie a Liberce. Severočeši nevstoupili do sezóny úspěšně, kdy si zatím vybojovali jen jednu výhru v úvodním kole a od té doby neuhráli ani bod. Naopak domácí začali stejně, jako loňskou sezónu skončili a s třemi výhrami a jednou remízou jsou na prvním místě.

Slavii se v posledním ligovém kole proti Karviné ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Ačkoliv měla navrch, sešívaný útok zradila koncovka. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Slavie je Josef Hušbauer, který dal dva góly, za Liberec se dvakrát prosadil Roman Potočný. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Tento faktor bude v zápase klíčový a rozhodne o výhře sešívaných.

Plzeň Viktoria – Slovácko
V pátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli v Doosan Aréně od 16:30 utkají Plzeň a Slovácko. Domácí tým Plzně je aktuálně s deseti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na deváté pozici, když získali šest bodů. Plzeň v posledním ligovém kole proti Bohemians ztratila za remízou dva body. Hostující Slovácko naopak získalo maximum bodů ve vyhecovaném utkání se Zlínem.
Slovácko není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na zápas, Plzeň má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3 branky na zápas. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 2 branky a Plzeň je doma produktivní, proto bychom volili výhru domácích v handicapu 0:1. Ale pozor, Viktoriáni se budou muset vyrovnat s těžkým utkáním předkola Evropské ligy, které neúspěšně absolvovali v Belgii ve čtvrtek.

Mladá Boleslav – Sparta Praha
V posledním zápase kola si to spolu rozdají dva čeští bojovníci o Evropskou ligu – Boleslav se Spartou. Oba celky vstoupily do kvalifikačních bojů remízou, přesto ta sparťanská může letenským velmi snížit sebevědomí, když inkasovali dvakrát během pěti minut v samotném konci utkání.

Svěřenci domácího trenéra Jozefa Webera jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. V posledním ligovém kole boleslavští hráči odložili zápas s Teplicemi, hosté ze Sparty vyhráli nad Příbramí. I tento jeden zápas volna by mohl být obrovskou výhodou domácích. Hráči Boleslavi v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hosté ze Sparty venku nevyhráli v prvním venkovním zápase. Boleslav v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Sparta zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy.

Zdá se, že oba celky jsou tak střelecky při chuti a lze očekávat, že oba týmy vstřelí branku.

Přečtěte si také