Sazkabet analýza 4. kola
Česká nejvyšší fotbalová liga dnes zahajuje své čtvrté kolo. Jak se kluby, které v týdnu nastoupily do bojů o pohárovou Evropu, vyrovnají s vysokým zápasovým vytížením? Kdo ovládne derby o Slezsko? A ztratí Viktorka v Ďolíčku opět body? Predikce se dočteš v naší pravidelné analýze! 

Opava – Baník Ostrava

Páteční předehrávka české fotbalové ligy bude ve znamení slezského derby! Opava přivítá rivaly z Ostravy, kteří si v prvních třech kolech připsali pouhé tři body, čímž se zařadili na 12. příčku tabulky. Domácí jsou s 6 body na páté pozici. Nespokojenost ostravských fanoušků s výkony jejich oblíbenců se začíná zvyšovat. Po posledním prohraném utkání dokonce tribuny žádaly odchod trenéra Pánika. Atmosféra v šatně Baníku tak nemusí být nejlepší, což by se v tak vypjatém utkání mohlo negativně projevit. Opava navíc může spoléhat na Reného Dediče, který ze tří branek svého klubu vstřelil hned dvě.  

Ve vypjatém utkání, které bude doplněné o bouřlivou atmosféru, očekáváme těsnou výhru domácích.

Bohemians 1905 – Viktoria Plzeň

Do vršovického Ďolíčku dorazí vicemistr z Plzně! A rozhodně to nebude mít jednoduché. Bohemians totiž v domácím prostředí umí zahrát a platí to dvojnásobně proti silným soupeřům. Ostatně Viktoria zde nevyhrála dva poslední zápasy s celkovým skóre 4:7! Viktoriáni mají navíc v nohách těžký zápas předkola LM s řeckým Olympiakosem, který prohráli 0:4. Takový výsledek by mohl výběru trenéra Vrby velmi snížit sebevědomí.
Výhodou hostí ale je fakt, že v lize zatím letos neprohráli a s 9 body se pohybují na druhém místě. Klokani si zatím drží pouhé tři body za jednu výhru a dvě porážky.

Uvidíme, jak se dokáže Plzeň připravit a oklepat z úterního debaklu. Nemyslíme si ale, že si odveze domů plný počet bodů. Proto doporučujeme remízu.

Teplice – Mladá Boleslav

Teplice si proti Boleslavi další výhru nepřipíší! V neděli od 16:30 v rámci čtvrtého kola české nejvyšší fotbalové ligy se na Stínadlech představí domácí Teplice s Mladou Boleslaví. ‌Domácí v prvních třech zápasech uhrály čtyři body a aktuálně jsou na deváté příčce ligové tabulky, hosté získali šest bodů a drží čtvrtou pozici.
Boleslav se po téměř ostudné remíze v rámci předkola EL zvedla, porazila Opavu 4:1 a i odvetu boje o Evropskou ligu zvládla výhrou 3:2.

Svěřencům trenéra Webera to tak očividně lepí a v koncovce problém není. Pokud se boleslavští dokážou rychle vyrovnat s dlouhou cestou z Kazachstánu, měli by svůj zápas se svou formou zvládnout a ze severu Čech si odvezou plný počet bodů.  

České Budějovice – Jablonec

Další povedený výkon Českých Budějovic? Jihočeši přivítají tým Jablonce, který se letos zatím trápí. Sice dokázal v minulém kole porazit totálním debaklem Slovácko 6:0, je to ale zatím jejich jediný povedený výkon v sezóně. V odvetě předkola Evropské ligy doma nedokázali porazit arménský Pyunik a soutěž tak pro ně končí.

Naopak hráči Budějovic mohou navázat na sympatický výkon z minulého týdne, kdy sehráli se Spartou povedené utkání, které skončilo 2:2. Pokud na tento výkon navážou, mají reálnou šanci obrat Jablonec o všechny 3 body.



 

Přečtěte si také