Sazkabet analýza 15. ligového kola
Zlín vs. Plzeň
Zlín přivítá v pondělí v 18:00 v rámci 15. kola 1. české fotbalové ligy na Letné Plzeň. V tomto utkání se střetne patnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osmnáct bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Zlína, skončilo výhrou hostů z Plzně 0:2. Zlínu se v posledním ligovém kole proti Příbrami ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Plzeň naopak ztratila všechny body se Slavií. Snajperem v týmu Zlína je Tomáš Poznar, který dal tři góly, za Plzeň se šestkrát prosadil Michal Krmenčík. Ševci v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Plzně venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Zlín vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,6 góly v jednom zápase. Hosté z Plzně na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Zlín ze čtrnácti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Plzeň naopak neskórovala jen ve třech zápasech. Defenziva hostující Plzně je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček. 

Slavia vs. Ostrava
V sobotu nás čeká 15. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Slavie a Ostrava. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží šestou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Slavii se v posledním ligovém kole proti Plzni dařilo a brala plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Hostující Ostrava naopak remizovala a přišla o dva body s Olomoucí. Snajperem v týmu Slavie je Josef Hušbauer, který dal pět gólů, za Ostravu se pětkrát prosadil Dame Diop. Hostující Ostrava na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí sešívaní na svém stadionu v této sezóně vyhráli šest zápasů. Slavie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Ostrava zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Slavie v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Ostravy odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Ostravy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,2 gólu na zápas. Domácí tým Slavie vyhrál v posledních šesti zápasech. Domácí Slavie má na domácím hřišti průměr 2,2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Slavie v tomto utkání neprohraje. 

Olomouc vs. Boleslav
V patnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu na Andrově stadionu od 14:30 utkají Olomouc a Boleslav. Domácí tým Olomouce je aktuálně s osmnácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na třetí pozici, když získali pětadvacet bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Olomouce, skončilo výhrou hostů z Boleslavi 0:4. Olomouci se v posledním ligovém kole proti Ostravě ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Boleslav naopak ztratila všechny body s Libercem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Olomouc Jakub Plšek se šesti góly a za Boleslav Nikolai Komlichenko, který se trefil osmkrát. Hostující Boleslav na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Olomouc na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Olomouc v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Boleslav zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Olomouc ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Boleslav neskórovala ve třech zápasech. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Olomouc má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Olomouc v tomto utkání neprohraje. 

Liberec vs. Příbram
Další, v pořadí již 15. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Libercem a Příbramí, které se odehraje v neděli od 14:30 na Stadionu U Nisy. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Liberce, skončilo výhrou domácích 4:0. Liberci se v posledním ligovém kole proti Boleslavi dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Příbram naopak remizovala a přišla o dva body se Zlínem. Snajperem v týmu Liberce je Roman Potočný, který dal šest gólů, za Příbram se šestkrát prosadil Michal Škoda. Hostující Příbram na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Liberec na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Liberec v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Příbram zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,2 zásahu. Liberec ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Příbram dokonce neskórovala v osmi zápasech. Defenziva hostující Příbrami není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Liberec má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,2 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Karviná vs. Jablonec
Další, v pořadí již 15. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Karvinou a Jabloncem, které se odehraje v neděli od 14:30 na Městském stadionu Karviná. Domácí tým Karviné je aktuálně s jedenácti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na čtvrté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. Minulé měření sil na Městském stadionu Karviná ovládli domácí hráči Karviné 2:1. V minulém kole hostující jablonečtí hráči získali maximum bodů s Teplicemi. Naopak domácí Karviná prohrála s Českými Budějovicemi, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Snajperem v týmu Karviné je Michal Petráň, který dal tři góly, za Jablonec se pětkrát prosadil Jan Matoušek. Hráči Karviné v této sezóně nevyhráli žádný ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Jablonce na venkovních hřištích vyhráli jeden ze šesti zápasů. Karviná není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,3 góly na zápas. Také Jablonec na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Karviná ze čtrnácti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Jablonec naopak neskóroval jen ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Jablonce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Teplice vs. České Budějovice
Další, v pořadí již 15. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi, které se odehraje v neděli od 14:30 na Stínadlech. Svěřenci domácího trenéra Stanislava Hejkala jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Teplice v minulém ligovém kole hrály proti Jablonci a ztratily všechny body. Oproti tomu klub z Českých Budějovic získal s Karvinou tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Teplic vsítil Jakub Mareš, v barvách Českých Budějovic dal nejvíc branek Ivan Schranz. Hráči Teplic v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Českých Budějovic na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Teplice v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, České Budějovice zaznamenaly na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Teplice ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelily žádný gól, České Budějovice neskórovaly ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujících Českých Budějovic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,7 branky na zápas venku, hosté z Českých Budějovic v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bohemians vs. Slovácko
Bohemians přivítají v pátek v 18:00 v rámci 15. kola 1. české fotbalové ligy v Ďolíčku Slovácko. V tomto utkání se střetne dvanáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. Minulé měření sil v Ďolíčku skončilo remízou 0:0. Bohemians v minulém ligovém kole hráli proti Spartě a ztratili všechny body. Oproti tomu klub ze Slovácka získal s Opavou tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Bohemians je Jan Vodháněl se třemi brankami. V týmu hostů ze Slovácka je nejlepším zakončovatelem Tomáš Zajíc s pěti góly. Hostující Slovácko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Klokani na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Bohemians vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,8 góly v jednom zápase. Hosté ze Slovácka na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Bohemians v tomto ročníku odehráli ovšem šest zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Slovácka odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hostující Slovácko drží sérii třech výher v řadě. Hostující hráči Slovácka mají v tabulce náskok 9 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Opava vs. Sparta
Opava přivítá v neděli v 17:00 v rámci 15. kola 1. české fotbalové ligy na Městském stadionu Opava Spartu. V tomto utkání se střetne poslední se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvanáct bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Opavy a zápas ovládli hosté ze Sparty 0:3. Opavě se v posledním ligovém kole proti Slovácku nedařilo, když ztratila tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Sparta naopak získala maximum bodů s Bohemians. Nejlepším střelcem Opavy je Rene Dedic se třemi brankami. V týmu hostů ze Sparty je nejlepším zakončovatelem Kaku Kanga s osmi góly. Hostující Sparta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Opava na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. Sparta není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Opava má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,5 branky na zápas. Domácí Opava v tomto ročníku odehrála ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Sparty odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Sparty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů.
 

Přečtěte si také