Sazkabet analýza 14. ligového kola
SK Dynamo České Budějovice vs. MKF Karviná
Další, v pořadí již 14. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Českými Budějovicemi a Karvinou, které se odehraje v neděli od 14:30 na Fotbalovém stadionu na Střeleckém ostrově. Svěřenci domácího trenéra Davida Hořejše jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Českým Budějovicím se v posledním ligovém kole proti Olomouci dařilo a braly plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Karviná naopak ztratila všechny body se Slováckem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Českých Budějovic je Ivan Schranz se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Karviné je nejlepším zakončovatelem Michal Petráň se třemi góly. Hostující Karviná na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí České Budějovice na svém stadionu v této sezóně vyhrály dva zápasy. České Budějovice nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelily 1,1 góly na zápas. Také Karviná na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,3 branky na utkání. České Budějovice ze třinácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelily žádný gól, Karviná neskórovala v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí tým Českých Budějovic vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Českým Budějovicím se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Karviné zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

FK Jablonec vs. FK Teplice
Ve čtrnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v pátek na Střelnici od 18:00 utkají Jablonec a Teplice. V tomto utkání se střetne pátý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Jablonce, skončilo výhrou domácích 2:1. Jablonec v minulém ligovém kole hrál proti Liberci a ztratil remízou dva body. I klub z Teplic remizoval se Spartou a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Jablonce je Jan Matoušek s pěti brankami. V týmu hostů z Teplic je nejlepším zakončovatelem Jakub Mareš se šesti góly. Hostující Teplice na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrály dva zápasy, domácí Jablonec na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Jablonec vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,3 góly v jednom zápase. Hosté z Teplic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Jablonec ze třinácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Teplice neskórovaly také ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Jablonec má na domácím hřišti průměr 2,3 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Jablonec v tomto utkání neprohraje. 

1.FK Příbram vs. FC FASTAV Zlín
V sobotu nás čeká 14. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Příbram a Zlín. Svěřenci domácího trenéra Romana Nádvorníka jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Příbrami, skončil zápas výhrou domácí Příbrami 3:2. V minulém kole hostující zlínští hráči ztratili všechny body s Boleslaví, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již  v pořadí o třetí prohru v řadě. Stejně tak domácí Příbram prohrála se Slavií. Nejlepšími zakončovateli jsou za Příbram Michal Škoda se šesti góly a za Zlín Tomáš Poznar, který se trefil třikrát. Hráči Příbrami v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Zlína venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Příbram vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté ze Zlína na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Příbram v tomto ročníku odehrála ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Zlína odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Domácí Příbram má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Příbram v tomto utkání neprohraje. 

FK Mladá Boleslav vs. FC Slovan Liberec
Ve čtrnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli v Lokotrans aréně od 14:30 utkají Boleslav a Liberec. V tomto utkání se střetne třetí s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Boleslavi, skončilo výhrou hostů z Liberce 1:2. V posledním ligovém kole boleslavští hráči vyhráli se Zlínem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Liberce remizovali s Jabloncem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Boleslav Nikolai Komlichenko s devíti góly a za Liberec Roman Potočný, který se trefil pětkrát. Hostující Liberec na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Boleslav na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Boleslav je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 3,3 góly na zápas. Oproti tomu Liberec není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Boleslav v tomto ročníku odehrála tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Liberce odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Liberce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

FC Baník Ostrava vs. SK Sigma Olomouc
V sobotu se odehraje 14. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se ve 14:30 spolu střetnou Olomouc a Ostrava. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Ostravy, skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole ostravští hráči prohráli s Plzní, stejně tak hosté z Olomouce prohráli s Českými Budějovicemi. Nejvíc branek v dresu Ostravy vsítil Nemanja Kuzmanovič, v barvách Olomouce dal nejvíc branek Jakub Plšek. Hostující Olomouc na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Ostrava na svém stadionu v této sezóně vyhrála pět zápasů. Ostrava v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,4 branky na zápas, Olomouc zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Ostrava v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Olomouce odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Olomouce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

FC Viktoria Plzeň vs.SK Slavia Praha
V neděli nás čeká 14. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se ve šlágru kola o body utkají Plzeň a Slavie. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Slavie 3:1. Plzeň v minulém ligovém kole hrála proti Ostravě a získala maximum bodů za výhru. I klub ze Slavie získal s Příbramí tři body a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Plzně je Michal Krmenčík, který dal šest gólů, za Slavii se pětkrát prosadil Tomáš Souček. Viktoriáni v této sezóně vyhráli šest ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Slavie venku uhráli pět výher ze sedmi zápasů. Plzeň v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,4 branky na zápas, Slavie zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2,1 zásahu. Plzeň ze třinácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Slavie neskórovala v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. Oběma týmům se v koncovce daří, dá předpokládat, že oba vstřelí alespoň jednu branku. 

1.FC Slovácko vs. Slezský FC Opava
Další, v pořadí již 14. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Slováckem a Opavou, které se odehraje v sobotu od 14:30 na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty. Svěřenci domácího trenéra Martina Svědíka jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Slovácka, skončilo výhrou domácích 4:1. Slovácko v minulém ligovém kole hrálo proti Karviné a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Opavy vyšel z posledního utkání proti Bohemians naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slovácko Tomáš Zajíc se čtyřmi góly a za Opavu Rene Dedic, který se trefil třikrát. Hostující Opava na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Slovácko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Slovácko v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Opava zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Slovácko v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Opavy odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hostující Opava má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček. 

AC Sparta Praha vs. Bohemians  Praha 1905
V sobotu nás čeká 14. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm malé pražské derby, o body se utkají Sparta a Bohemians. V tomto utkání se střetne sedmý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Sparty a zápas ovládli domácí ze Sparty 1:0. V posledním ligovém kole sparťanští hráči remizovali s Teplicemi, naopak hosté z Bohemians vyhráli s Opavou. Snajperem v týmu Sparty je Kaku Kanga, který dal sedm gólů, za Bohemians se třikrát prosadil Jan Vodháněl. Hráči Sparty v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Bohemians venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už sedm zápasů. Bohemians není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Sparta ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Sparta v tomto ročníku odehrála tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Bohemians odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí Sparta má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také