Sazka pomáhá v boji proti pandemii. Seniorům poslala 1 000 000 Kč a spustila sbírku
Stejně jako na jaře, i nyní se Sazka opět stala hlavním partnerem neziskové organizace Podané ruce. Peníze se připsaly na účet COVID 19 - Sbírka pro sociální služby a jejich uživatele.

Přečtěte si také: Sazka rozváží pomoc seniorům po celé ČR


„Okamžitý příspěvek ve výši 1 000 000 Kč jsme posla li na transparentní účet společnosti Podané ruce. Nakoupí se za ně oxygenátory, testy a přenosné přístroje pro jejich analýzu. Vybavení poputuje převážně do zařízení pro seniory, aby se šíření viru k rizikovým skupinám zpomalilo co nejvíce,“ řekl ředitel komunikace Sazky Václav Friedmann.
 

Další milion díky sbírce


Mimo to ještě Sazka ve spolupráci se společností Podané ruce spouští za stejným účelem i crowdfundingovou sbírku na částku 500 000 Kč. Její výtěžek po skončení kampaně Sazka zdvojnásobí.

Jde o sbírku, do níž může jakoukoliv částkou přispět doslova kdokoliv, třeba i vy. Stačí peníze zaslat na transparentní účet číslo: 2701786666/2010, nebo přes web Darujme.
 

Klikněte a přispějte přes Darujme i vy


Ve všech zemích Evropské unie má v domech pro seniory právě onemocnění covid-19 největší podíl na úmrtích. Číslo úmrtnosti se pohybuje mezi třiceti a čtyřiceti procenty.
 

Velká zařízení = velké riziko nákazy

Česká republika má navíc nebývale obrovská, až desetkrát větší zařízení pro seniory, než je běžné v západních zemích. V těchto zařízeních pracuje několik tisíc zaměstnanců, kteří jsou rizikem pro seniory a také sami nesou riziko nákazy.

„Především v domech pro seniory je potřeba zvýšit kapacity testování a zmírnit dopady. Díky nákupu testovacích analyzátorů na přítomnost viru umožníme testovat každý den personál, který může nechtěně přinášet infekci do zařízení, když přichází na službu,“ říká ředitel společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil.
 

Do domovů míří dvanáctiminutové testy

„Testy s výsledky do dvanácti minut lze ale použít i u seniorů, a tak se nejen rychle identifikují všichni nakažení, ale bez časových prodlev může být také zahájena léčba,“ dodává Jindřich Vobořil.

Na jaře Sazka poslala na transparentní účet 2 000 000 Kč. Mimo to však zapojila řadu svých zaměstnanců s firemními vozy. Ti se starali o rozvozy zdravotnického materiálu, ochranných pomůcek, dezinfekcí a potravin do domovů pro seniory. Další dobrovolníci z řad zaměstnanců šili v pracovní době roušky a snažili se pomáhat, kde to šlo.

Přečtěte si také