Sázející ze Slovenska trefil hlavní výhru v Eurojackpotu. Na vyzvednutí má jen pár dní

Velké oslavy musely zcela jistě propuknout na Košicku poté, co byla v pátek vylosována čísla Eurojackpotu. Jeden sázející si v tu chvíli mohl říkat, že až do konce života nemusí hnout ani prstem. Povedlo se mu totiž trefit hlavní výhru přes 58,8 milionu eur, tedy v přepočtu víc než 1,6 miliardy korun.

Přečtěte si také: Přes noc miliardářem? 5 nejvyšších výher, které Češi trefili v Eurojackpotu


Výhercova taktika byla přitom zcela jednoduchá. Vsadil si pouhý jeden sloupeček náhodných čísel, nezapomněl na doplňkovku Eurojackpot Joker (což je obdoba naší hry Extra 6) a předplatil si rovnou dvě slosování. Tiket ho tak stál jen 6 eur, tedy asi 160 Kč.
 

Tiket za 160 Kč přinesl 1,6 miliardy

Minulý týden, kdy jeho předplatné začalo běžet, se mu nedařilo. Tento pátek ale z osudí prvního tahu vypadla čísla 5, 11, 35, 44 a 50 a z druhého pak 4 a 10. A právě tato kombinace, kterou měl slovenský klikař na tiketu, mu přihrála oněch 1,6 miliardy.

My jsme si ale zároveň jisti, že po bujarých oslavách muselo přijít jedno nemilé překvapení. Na to, aby se ozval loterní společnosti Tipos, která na Slovensku Eurojackpot pořádá, má výherce velmi krátký termín. Oproti českým výhercům, kteří mají na přihlášení krásných 365 dní, na to má Slovák jen 35 dní, jak médiím řekla tisková mluvčí společnosti Ivana Skokanová.
 

O soukromí se nemusí bát

Ta zároveň potvrdila, že se výherce nemusí obávat z vyzrazení své identity. Stejně jako u nás, i u našich sousedů je anonymita výherců na prvním místě. „Výherce se nemusí vůbec bát - naše společnost má ohledně kontaktů s výherci nastavena velmi přísná pravidla,“ řekla Skokanová. „O tom, kdo je výherce, se dozví jen minimum zaměstnanců tak, aby nemohlo dojít k jakémukoliv úniku informací.“

Výherce se Tiposu bude muset prokázat platným dokladem totožnosti a také výherním tiketem. Po ověření pravosti sázenky odešle loterní společnost peníze na jeden nebo víc bankovních účtů podle toho, jak si bude výherce přát.
 

Na Slovensku poprvé, u nás už dvakrát

Od května 2015, kdy se na Slovensku Eurojackpot hraje, to v pátek bylo vůbec poprvé, co tu někdo bral hlavní výhru. Českým sázejícím se v evropské loterii daří o dost líp. Na pomyslné zlaté příčce nejvyšších výher, které kdy u nás padly, stojí muž z Pardubického kraje. Ten v roce 2015 získal 2,466 miliardy korun. Hlavní cena v Eurojackpotu pak do naší země zamířila i loni v létě. Díky online sázce získal jeden sázející výhru 1,412 miliardy korun.

Chcete se stát třetím českým majitelem jackpotu ve hře Eurojackpot? Zajistěte si tiket do příštího slosování na tomto odkazu.

Přečtěte si také