SAZKA reportér: pro plavčíka Milana je štěstí to, že koupí holce kytku a ona se usměje
Cestování, vlastní škola potápění a poznávání nových lidí. To jsou pro aktivního sportovce Milana ty nejdůležitější hodnoty, do kterých už teď investuje každou korunu. Kdyby vyhrál ve Sportce, s penězi by nenaložil jinak.

Milan má svůj život už pár let nalinkovaný na pohodu: V létě je plavčík, a když napadne sníh, je instruktorem zimních sportů. „Před pár lety jsem si čichl k téhle kombinaci – v létě sluníčko a voda a v zimě sníh a hory – a ten životní styl mě tak chytl, že od té doby nehledám nic jiného.”

Kdyby Milan vyhrál větší sumu peněz, začal by cestovat: „To bych se okamžitě sbalil a odjel za kamarády na Floridu, jsou tam totiž ideální podmínky pro všechny letní sporty,” říká sympatický plavčík. Na Floridě by tak trávil většinu času surfováním, kitingem nebo potápěním. A uvažuje i o založení potápěčské školy. „Od ideálního života mě dělí jen peníze, nic víc,” směje se.


plavcikmilan600.jpg


Jak by s vyhranými penězi naložil, záleží hlavně na tom, jak konkrétně vysoká by výhra byla. „Na investice do budoucnosti nebo nákup nemovitosti by došlo jen v případě, že by částka byla opravdu vysoká,” zamýšlí se Milan. „V případě, že by to ale tolik peněz nebylo, vše bych investoval do cestování a zážitků. Zážitky jsou něco, co váš život úžasně obohatí a co vám už nikdy nikdo nevezme.”

A co pro Milana znamená štěstí? Kde ho hledá? „Štěstí je samozřejmě vyhrát ve Sportce a získat spoustu peněz, štěstí ale můžeš potkat třeba na ulici. Štěstí je pro mě to, že koupíš holce kytku a ona se na tebe usměje. Štěstí je to, když někomu uděláš radost, takhle jednoduché to podle mě je.”

A štěstí jsou pro něj i společné zážitky. „S mým dědou máme takovou každoroční tradici. Na Vánoce si vždycky navzájem kupujeme los. A než ho setřeme, tak si spolu povídáme o tom, za co bychom peníze utratili, kdybychom něco pořádného vyhráli. O tu výhru ale vlastně až tolik nejde. Štěstí je pro mě totiž už to, že máme s dědečkem tuhle tradici, na kterou se vždycky oba těšíme,” uzavírá Milan.

Přečtěte si také