SAZKA reportér: motorkář Jakub Frey by za výhru postavil nemocnici
Jakub Frey přiznává, že peníze mohou leccos usnadnit, takže by se výhře ve Sportce určitě nebránil. Štěstí ale nachází už teď díky své práci, přátelům a v neposlední řadě i malé dcerce, se kterou tráví každou volnou chvíli.
Fotograf, motorkář a velký sportovec Jakub Frey je jedním z mála, pro něhož je jeho práce zároveň i obrovským koníčkem. Povolání má hned dvě. Podstatnou část dne se věnuje svému pražskému obchodu Klasick Wheels, kde si motorkáři můžou nejen koupit vybavení pro sebe i své stroje, ale třeba si i popovídat, vypít kávu nebo si tu své originální motorky upravit.

02_small.jpg

Protože obchod spolu s druhým majitelem stále ještě budují, přichází na řadu jeho druhá práce. Tou je profesionální fotografie. Ano, tušíte správně, nejradši má před objektivem auta, motorky a fotí i adrenalinové sporty, kterým se zároveň aktivně věnuje. V neposlední řadě jsou to i produkty z jejich vlastního obchodu. Několik ze svých snů si tak Jakub už splnil, ale to neznamená, že by mu došly.

„Věci, které u nás prodáváme, sami používáme a stojíme si za nimi, předtím než se dostanou do online obchodu, je ale musíme nafotit. Proto často vyrážíme na takové povinné pracovní výlety,” směje se Jakub. Jak tyto výlety vypadají? „Vezmeme partu kamarádů, sedneme na motorky a jedeme na výlet. Třeba k rybníku, kde si večer rozděláme oheň, dáme spolu pivo a do noci si povídáme. Jsou to úplně běžné věci, na které člověk často myslí, ale nakonec je neudělá, a to je škoda,” popisuje fotograf a motorkář, jehož slova by se mohla tesat do kamene.

03_small.jpg

Kdyby vyhrál 10 milionů, utratil by je za cestování. Vymyšlené má hned 2 výlety. „Dcera je ještě malá, tak by první byl méně náročný. Chtěl bych odjet do USA a projet je v karavanu od Aljašky až k Mexiku. Pěkně pomalu, beze spěchu. A po cestě bych sbíral fotky do své budoucí knihy,” přibližuje svůj sen. Až dcera povyroste, vyrazil by na rodinnou cestu kolem světa na malé jachtě.

A co by si Jakub počal s vyhranou miliardou? „Tak daleko jsem nepřemýšlel,” je chvíli zaskočený. „Už vím, asi bych velkou část investoval. A pak bych postavil nemocnici. To aby mě ostatní neobvinili, že jsem nikomu nepomohl,” uzavírá se smíchem Jakub Frey.

01_small.jpg

Přečtěte si také